PERSBERICHT
18 februari 2010

DigitalArtwork.nl – kunstenaars worden creatieve ondernemers
Met de geplande bezuinigingen op de kunstsubsidies en de verhoging van de BTW van 6% naar 19% wordt het voor de kunstenaar steeds moeilijker. De kunstenaar zal dus ook ondernemer moeten worden.
“Ondernemers worden, net als kunstenaars, geboren, maar op de meeste kunst- en cultuuropleidingen wordt te weinig aandacht besteed aan het bestaan als zelfstandige” aldus grafisch vormgever en creatief ondernemer Sjoerd Smit uit Wormer, Noord-Holland.

Na een fikse burn-out zag Sjoerd zich genoodzaakt een keuze te maken. Blijven werken als grafisch vormgever, of zelf iets opstarten als zelfstandig ondernemer en dan het liefst door creatief en zakelijk te combineren. Samen met collega vormgever en ondernemer Thom Bouman is de internetgalerie www.DigitalArtwork.nl “Kunst op Aluminium” opgericht.
Deze galerie verkoopt kunstwerken van grafisch vormgevers, digitaal kunstenaars en fotografen, digitaal gezeefdrukt op een plaat aluminium. Sinds de opening in 2010 zijn er diverse kunstenaars en kunstwerken aan de internetgalerie toegevoegd. De collectie bevat nu meer dan 200 werken en groeit nog steeds.

Sjoerd vertelt enthousiast: “Wij hebben een uniek en betaalbaar product, maar de vraag is of er in tijden van crisis genoeg kopers zijn van kunst. Het wordt een spannende tijd, maar wij zijn er van overtuigd dat er nog een hoop winst te behalen valt, zeker op gebied van naamsbekendheid kunnen wij wel wat hulp gebruiken. In de tussentijd valt er als creatief ondernemer nog veel te leren”.

Op de website www.digitalartwork.nl is de gehele collectie van ondernemende kunstenaars, fotografen en andere creatieven tentoongesteld. De collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe werken en nieuwe kunstenaars.

—————————————————————-
Voor de redactie, niet voor publicatie:
High-Res Beeldwerk is aan te vragen via [email protected]

Digital Artwork Contactpersoon: Sjoerd Smit

Veerdijk 43X
1531 MS Wormer
06-33713537

http://www.digitalartwork.nl

[email protected]

Website: http://www.digitalartwork.nl

Bron: EMEA Persberichten