De echte tuinier weet dat je niet zomaar op elk moment een plant in de grond kunt zetten. Elke plant heeft zijn ideale planttijd, en dat geldt ook voor bodem bedekkers. Dus wie vandaag besluit tot bodembedekkers, moet dan rustig wachten tot de tijd rijp is om te planten. Dat geldt niet voor kant-en-klare bodembedekkers. Die kunnen op elk gewenst moment de tuin in, met uitzondering als de vorst in de grond zit.

Het woord “kant-en-klaar” zegt het eigenlijk al. Er hoeft niet veel meer te gebeuren. De kant-en-klare bodembedekkers zijn twee jaar lang gekweekt op kokosmatten van 40 x 60 cm en dus al behoorlijk weelderig. Daardoor krijgt onkruid geen kans meer, want het zonlicht komt niet meer tot aan de grond. Op die manier wordt het onderhoud van dit product tot bijna nul gereduceerd.

Een keer per jaar de tuin in om onderhoud te doen is een stuk aantrekkelijker dan elke twee weken het onkruid weg schoffelen. Zowel voor de particulier, als voor bedrijven en instellingen. Voor de laatste geldt dat vrijwel geen onderhoud de kostenpost “groenvoorziening” flink omlaag brengt.

Het feit dat de bodembedekkers die worden gebruikt op de kokosmatten allemaal winterhard zijn en een aantal ook nog eens groenblijvend, is eveneens aantrekkelijk. Geen kaalslag in het park om het gebouw of een troosteloze tuinaanblik vanuit de woonkamer, maar een prettige sfeer, het hele jaar door.

Iedereen die zijn groene vingers liever ergens anders in de tuin aan het werk zet, een hekel heeft aan tuinieren of zijn begroting omlaag wil bijstellen, kan met de kokosmatten uit de voeten. Vaste planten en bollen kunnen naar wens tussen de matten worden gezet, waardoor een perk in de lente en de zomer er feestelijk en verzorgd uit ziet.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie: Voor meer informatie over bodembedekkers die ook het onkruid bestrijden kunt u contact opnemen met Covergreen op telefoon 0548 365 071

Website: http://bodembedekkerstegenonkruid.nl

Bron: EMEA Persberichten