Amsterdam Nice, 4 februari 2011: Nostalgic organiseert van 28 april tot 1 mei 2011 een onvergetelijke oldtimerreis naar de Cote d'Azur.

Over de belevenis
Nostalgic organiseert al sinds jaren exclusieve avontuurlijke oldtimerreizen en incentives, waarbij de reizigers vanachter het stuur van een van Nostalgics eigen klassieke Alfa Romeo Spiders uit de jaren '50, '60 en ´70 volop kunnen genieten van de wonderschone wegen van Zuid-Frankrijk, Italië, Zuid-Tirol en Beieren. Lekker voorzomeren aan de Côte d'Azur behoort tot een van de vele mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie met Nostalgic.

Over de Côte d'Azur
“Hier is alles fotogeniek – adembenemende kustwegen, eenzame bergwegen in het binnenland, lavendelvelden en luxueuze jachthavens. Op deze Nostalgic-reis toont de Franse Rivièra zich van haar mooiste kant met weinig verkeer”, aldus Connie Fluhme, directeur van Nostalgic Benelux.
De gasten logeren net als Grace Kelly en Cary Grant in het legendarische Carlton hotel. Het waarschijnlijk populairste stukje Franse kust is voornamelijk bekend als ontmoetingsplaats voor de rijken der aarde. Maar deze omgeving heeft naast mondaine kustplaatsen als Monaco, Nice en Cannes nog veel meer te bieden: middeleeuwse dorpen, die langs de kustwegen opgaan in het prachtige landschap en de reizigers uitnodigen om nu eens hier, ver van de grote steden, te vertoeven en tot rust te komen.

De beroemdste kustweg is de Grande Corniche, waar de reiziger in zijn Alfa Romeo oldtimer overheen zal zoeven. Fluhme: “Op sommige plaatsen bevindt de weg zich 500 m boven de zeespiegel. Maar met Nostalgic rijdt men niet alleen over de kustwegen, maar ook over bergwegen, geniet van het pulserende leven aan de kust en van het beschouwelijke en rustige achterland”. Ook een uitstapje naar Grasse met een bezoek aan het parfumhuis Molinard is deel van het programma. Culinair genot staat bij Nostalgic altijd in het middelpunt.

Over Nostalgic
Nostalgic geeft de reiziger het stuur in handen van een sportieve, elegante Alfa Romeo Spider uit de jaren ’50, '60 of ´70 en begeleidt hem in select gezelschap over prachtige, speciaal door Nostalgic uitgezochte wegen – ver weg van de platgetreden toeristenpaden. Connie Fluhme: “De gast leert de mooiste plekjes kennen van een gebied dat hij al dacht te kennen; overdag geniet men van uitstapjes met z’n tweeën en ‘s avonds wisselt men ervaringen uit met zijn medereizigers. Elke ochtend staat er een andere Alfa Romeo voor de gast klaar, uit de best onderhouden oldtimervloot van Europa.”

Over de auto's
De kern van de Nostalgic-vloot wordt gevormd door de modellen waarmee Alfa Romeo zich begin jaren ’50 succesvol manifesteerde als toonaangevende Italiaanse automobielfabrikant, te weten de Giulietta-modellen in al hun variaties en motoruitvoeringen. Een of misschien zelfs wel twee klassen daarboven bevond zich het modellenpalet van de Alfa Romeo 2600 met als meest luxueuze versie de Touring Spider. Ook met deze klassiekers kunt u bij Nostalgic rijden. De in 1966 uitgekomen opvolger van de Spider was gebaseerd op het platform van de legendarische Giulia. De door Pininfarina ontworpen ‘klassieke’ Alfa Romeo Spider, wiens ronde vorm eind jaren ’60 vervangen werd door een haakse achterkant, verschijnt bij Nostalgic aan de start met de sportiefste motoruitvoering die destijds leverbaar was: de Alfa Romeo 2000 Veloce. De nieuwste aanwinst in de vlot van Nostalgic is een Giulia GTC.

Meer informatie en boekingen: www.nostalgic.nl

Einde persbericht
Noot voor de redactie: Voor fotomateriaal en meer informatie neem contact op met Connie Fluhme, Nostalgic Benelux, www.nostalgic.nl, +31651468844

Website: http://www.nostalgic.nl

Bron: EMEA Persberichten