Wethouder Marjolein de Jong reikte op woensdagavond 6 oktober in LabS55 voor het eerst de beurs ´Toptalent Creatieve Industrie’ uit aan de nieuwe toptalenten. Modeontwerper Marije de Haan (Koninklijke Academie van Beeldende Kunst) wendt de € 20.000 aan om haar eigen modellabel te lanceren. Het ontwerpersduo Emile Pop en Justin de Boer (Haagse Hogeschool) maken met deze beurs een vliegende start met hun ontwerp van de eerste vierdeurs cabriolet racemonster.

Wethouder Marjolein de Jong reikte op woensdagavond 6 oktober in LabS55 voor het eerst de beurs ´Toptalent Creatieve Industrie’ uit aan de nieuwe toptalenten. Modeontwerper Marije de Haan (Koninklijke Academie van Beeldende Kunst) wendt de € 20.000 aan om haar eigen modellabel te lanceren. Het ontwerpersduo Emile Pop en Justin de Boer (Haagse Hogeschool) maken met deze beurs een vliegende start met hun ontwerp van de eerste vierdeurs cabriolet racemonster.

De beurs ´Toptalent Creatieve Industrie’ is de opmaat naar economisch succes voor talentvolle afgestudeerden van een van de creatieve opleidingen in Den Haag. Met het geldbedrag van € 20.000 investeren de toptalenten in hun carrière, zodat ze binnen twee tot drie jaar financieel zelfstandig ondernemen. De beurs kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor cursussen of coachingstrajecten, professionaliseren van de eigen presentatie, huren van werkruimte of volgen van seminars aan een gerenommeerd opleidingsinstituut.

De beurs is ingesteld door de gemeente Den Haag in het kader van het programma ´Creatieve Stad Den Haag 2010-2012′ en stelt creatieven in staat zich na hun opleiding verder te ontplooien en hun beroepspraktijk uit te bouwen. Op die manier wordt een positieve bijdrage geleverd aan de economische groei van de creatieve industrie in de stad.

Selectieprocedure

De toptalenten van 2010 zijn geselecteerd door een jury bestaande uit Arno van Roosmalen (Stroom Den Haag), Wim Vos (Nationaal Jeugd Orkest en Koninklijk Conservatorium) en Harry Wientjens (Rabobank Den Haag). De jury beoordeelde de genomineerden op voordracht van de Haagse Hogeschool (Industrieel Product Ontwerpen en Communicatie & Multimedia Design), Inholland Den Haag (Communicatie, Media & Taal) en alle opleidingen van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst en het Koninklijk Conservatorium.

Website: http://www.startdepers.nl/nieuws/id/12/

Bron: EMEA Persberichten