Persbericht

Zaterdag 31 maart 2012 is de World Backup Day. World Backup Day is een onafhankelijk initiatief en heeft als primair doel het promoten van het tijdig verrichten van backups. Het moge voor elke pc-gebruiker duidelijk zijn en dan met name de particuliere gebruiker – dat met regelmatige backups veel onnodig leed wordt voorkomen. Stellar Data Recovery, wereldwijd specialist in het herstellen van data, zegt hierover: “Het veiligstellen van data is onze core business. Het initiatief van World Backup Day juichen wij dan ook zeer toe.” Meer informatie over de World Backup Day is terug te vinden op de website www.worldbackupday.com.

 

Wat te doen op 31 maart 2012

De organisatie van World Backup Day roept pc-gebruikers op ludieke wijze op Don't be an April fool. Backup your files and check your restores om op 31 maart alle noodzakelijke backups te verrichten. Ondanks de ludieke oproep is de boodschap zeer serieus bedoeld en is hopelijk niet aan dovemansoren gericht. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 75% van de data wereldwijd wordt gegenereerd door particuliere gebruikers. Van deze 75% blijkt dat slechts 10% dagelijks een backup maakt. Een schrijnende constatering.  

 

Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery is wereldwijd dé specialist in het terughalen van verloren gewaande data. Zij ervaart regelmatig dat laksheid en het simpelweg vergeten van het maken van backups ten grondslag ligt aan het onnodig leed. “Niet alleen bedrijven, maar vooral particulieren zijn de dupe van hun eigen laksheid. Na het vastlopen of crashen van de hard disk ontstaat pas het besef dat men onzorgvuldig met belangrijke data is omgesprongen.” Stellar kan in deze gevallen de verloren gewaande data vaak nog terughalen. Maar dan is het kwaad al geschied en worden er onnodige kosten gemaakt voor het dataherstel.

 

Stellar levert een breed scala aan dataherstelsoftware en diensten. Stellar heeft laboratoria in Europa, Verenigde Staten en Azië en beschikt over meer dan 100 R&D-professionals en data recovery experts, diverse CLASS 100 Clean rooms en de meest uitgebreide suite data recovery software ter wereld. Stellar biedt complete data recovery oplossingen in alle gevallen van dataverlies en bekleedt een top 5-positie wereldwijd in de recoverybranche.

 

 

Voor meer informatie over de World Backup Day van zaterdag 31 maart 2012 en data recovery kan men contact opnemen met:

 

Stellar Data Recovery

 

Zonnebaan 39

3542 EB Utrecht

Tel 0031 (0)30 7600 701

Fax 0031 (0)30 7600 709

 

www.stellar.nl

[email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform