Alexandra Senoner benoemd tot hoofd Public Affairs en woordvoerster bij ‘s werelds grootste personenzoekmachine

WENEN, Oostenrijk, 10 mei 2011 123people, ‘s werelds grootste personenzoekmachine, heeft vandaag Alexandra Senoner (34) benoemd tot hoofd Public Affairs. In deze hoedanigheid is zij verantwoordelijk voor de communicatie met beslissers in de politiek, economie en in de samenleving, en voor de afhandeling van alle prangende vragen die gebruikers en zakenrelaties maar mogen hebben. Tevens zal zij optreden als de corporate woordvoerster van 123people en een bijdrage leveren aan de strategische communicatie.


“Alexandra Senoner is een doorgewinterde strateeg en communicatie-expert die een schat aan ervaring in de ontwikkeling en uitvoering van succesvolle communicatiecampagnes met zich meebrengt”, aldus de CEO van 123people, de Fransman Gilles Clouët-des-Pesruches. “Tijdens de huidige digitale revolutie en alle kansen en bedreigingen die daarbij horen, zal zij ervoor zorgen dat 123people tijdig en adequaat inspeelt op veranderingen in de economie en in de samenleving. Ik vertrouw erop dat zij ons bedrijf kan laten groeien en bloeien in de competitieve markt van personenzoekmachines.”

Met een uitgekiend verdienmodel wist 123people in het eerste jaar – na de oprichting in 2008 – winstgevend te zijn. Sedertdien is het succes van de personenzoekmachine alleen maar toegenomen. Vandaag de dag is 123people aanwezig in 13 landen en is de website met meer dan 50 miljoen unieke bezoekers per maand een van de meest populaire personenzoekmachines ter wereld. Door de aanstelling van Alexandra Senoner als Hoofd Public Affairs voorziet 123people in de toegenomen vraag van consumenten en partners in open en transparante communicatie.

“De digitale revolutie heeft voor een immense omwenteling in de samenleving gezorgd, het bedrijfsleven dient zich hier zo snel mogelijk aan aan te passen. In de komende jaren zullen belangrijke vragen beantwoord moeten worden, zowel op Europees als op globaal niveau, zoals de vraag hoe wij om moeten gaan met persoonlijke informatie die online staat”, legt Alexandra Senoner uit. “Als bedrijf willen wij gebruikers informeren en aanmoedigen zelf hun verantwoordelijkheid te nemen door te wijzen op belangrijke kwesties zoals online reputatiemanagement. Op zulke precaire onderwerpen zullen wij ons de komende jaren richten met betrekking tot discussies en campagnes.”

Senoner was voorheen werkzaam bij het Oehen PR Zwitserland AG, waar zij verantwoordelijk was voor Oostenrijk. Daarvoor is zij vijf jaar werkzaam geweest bij het Oostenrijkse parlement. Senoner heeft een master behaald in geschiedenis en politicologie op de Universiteit van Wenen en een master business communications in Zurich, Zwitserland.

Over 123people:
123people (www.123people.nl) is de grootste online personenzoekmachine ter wereld. De zoekdienst organiseert en verbindt op vernuftige wijze content uit sociale netwerken, media, zoekmachines en van strategische partners met regionaal relevante informatie. Privégebruikers kunnen met 123people eenvoudig hun digitale voetafdruk beheren. De zakelijke gebruiker kan snel informatie achterhalen over mogelijke zakenrelaties. In het bedrijfsleven wordt 123people gebruikt om de online reputatie van sollicitanten te controleren. 123people is actief in dertien landen: de Verenigde Staten (www.123people.com), Canada (www.123people.ca), Brazilië (www.123people.com.br), Verenigd Koninkrijk (www.123people.co.uk), Oostenrijk (www.123people.at), Duitsland (www.123people.de), Zwitserland (www.123people.ch), Italië (www.123people.it), Spanje (www.123people.es), Nederland (www.123people.nl), Frankrijk (www.123people.fr), Zweden (www.123people.se) en Polen (www.123people.pl).

Voor meer informatie bezoek www.123people.nl/blog/?page_id=24
Twitter: www.twitter.com/123peopleNL

Perscontact:
Remco Janssen, freelance Country Expert 123people in Nederland
E-mail: [email protected] , Mobiel: +31(0)6-14787713, Skype: remcojanssencom

Website: http://www.123people.nl/

Bron: EMEA Persberichten