Een groot deel van de Medioren (45-65 jaar) is op zoek naar een (andere) baan.

Dit blijkt uit een onderzoek van Mediorweb.nl. Van de 1.272 deelnemers aan het onderzoek, waarvan er 1.119 actief participeren op de arbeidsmarkt, gaf 66% aan op zoek te zijn naar een (andere) baan.

Een groot deel van de werkende medioren is tevreden over hun baan. 58% vindt dat zij niets te klagen hebben over hun functie en/of werkgever. Ondanks hun tevredenheid over hun huidige functie en werkgever, staat 44% van deze tevreden werknemers open voor een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt. Het feit dat 45- 65 jarigen met een baan zich weer oriënteren op de arbeidsmarkt geeft aan dat het vertrouwen in de economie weer terugkomt.

30,8% van de deelnemende werknemers is niet tevreden over zijn of haar functie en/of werkgever. 33% van de ontevreden werknemers blijft echter zitten waar ze zitten. Gezien hun leeftijd durven veel medioren geen ´switch' meer in hun carrière te maken aangezien er op de arbeidsmarkt nog veel leeftijdsdiscriminatie is. 67% van de ontevreden werknemers is wel van plan om van baan te wisselen.

Van de deelnemers is 88% actief op de arbeidsmarkt. De overgebleven 12% werkt inmiddels niet meer. Opvallend is dat veel (pre-) gepensioneerden aangeven dat zij nog graag een aantal dagen per week willen werken. De voornaamste reden voor deze medioren is dat ze zichzelf nog te jong vinden om nu al stil achter de geraniums te moeten gaan zitten. Daarnaast spelen de hedendaagse pensioenperikelen een rol, aldus Mark Popken van mediorweb.nl

Op Mediorweb.nl hebben medioren via de vraag ´Bent u tevreden over uw huidige functie en werkgever?' aangegeven of zij tevreden zijn over hun baan. Uit het onderzoek zijn de volgende resultaten naar voren gekomen:

Ik ben inmiddels met pensioen 12,0%
Ik ben momenteel werkzoekend 23,4%
Ja, ik heb niets te klagen 21,0%
Ja, ik zou toch graag van baan wisselen 16,5%
Nee, ik blijf bij mijn huidige werkgever 9,0%
Nee, ik ben van plan van baan te wisselen 18,1%

—————————————————————-

Noot voor de redactie:
—————————————————————–

Over Mediorweb.nl

Mediorweb.nl is een informatieve website die zich richt op de actieve doelgroep in de leeftijd van 45-65 jaar (medioren). De website is in juni 2009 succesvol gelanceerd en heeft in korte tijd een bezoekersaantal van ruim 75.000 unieke bezoekers per maand weten te bereiken.

Mediorweb.nl voorziet haar bezoekers per rubriek van informatie, tips en een overzicht van interessante en kwalitatief goede websites. In het overzicht van deze websites vinden bezoekers niet alleen de grote bekende organisaties, maar vooral ook de bijzondere en moeilijk vindbare websites, zoals “de website van dat heerlijk rustige kleinschalige bungalowparkje aan de zonnige westkant van het Canarische eiland La Palma, welke beschikt over 5 prachtige bungalows in een idyllische natuurlijke omgeving….”

Binnen Mediorweb.nl is er dagelijks een team medewerkers werkzaam om de rubrieken aan te vullen met nieuwe informatie, interessante nieuwsfeiten, website tips en suggesties. Daarnaast wordt er continue gewerkt aan nieuwe rubrieken en ideeën zodat Mediorweb.nl de grootste website voor medioren blijft.

Profiel Mediorweb.nl

Website: http://www.mediorweb.nl
Bezoekers: 75.862 unieke bezoekers per maand (februari 2011, Google analytics)
Geslacht: 56% vrouw / 44% man
Leeftijd:
jonger dan 45 jaar 13%
45-55 jaar 37%
55-65 jaar 34%
ouder dan 65 jaar 16%

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Mediorweb.nl
T.a.v. Mark Popken
Kraneweg 13-11
9718 JC Groningen

T: 050-820 00 11

E: [email protected]
I: http://www.mediorweb.nl
T: http://twitter.com/Mediorweb

Website: http://www.mediorweb.nl

Website: http://www.mediorweb.nl

Bron: EMEA Persberichten