Persbericht

Datum: 15 oktober 2010

Actie inzameling bedrijfskleding voor UNICEF

Sassenheim – Op 18 oktober start in Sassenheim een inzamelactie van bedrijfskleding waarvan de opbrengst ten goede komt aan UNICEF. Elk bedrijf of organisatie die bedrijfskleding over heeft, kan deelnemen en daarmee UNICEF steunen.

UNICEF zal de volledige opbrengst van de actie besteden aan de zorg voor kinderen in Mozambique. Kinderen in Mozambique hebben een grote kans op zeer jonge leeftijd te overlijden aan de gevolgen van slechte voeding, onhygiënische omstandigheden en ziektes als malaria en Aids. Dankzij de inzameling komt er geld beschikbaar voor voorlichting, vaccinaties en betere voeding, netten tegen schadelijke insecten en genezing van zieke kinderen.

Kleding voor de actie kan bedrijfskleding zijn die gedurende het jaar uit de collectie is gehaald, bijvoorbeeld omdat deze door een nieuwe huisstijl niet meer bruikbaar is of al zo lang ongebruikt op voorraad ligt dat het oude modellen zijn. De werkjassen, broeken, polo's of sweaters moeten schoon en nog bruikbaar zijn.

Het initiatief van de actie komt van leverancier van bedrijfs- en promotiekleding Company2Wear in Sassenheim. De kleding kan vanaf heden tot eind december 2010 worden afgeleverd in Sassenheim, bij Company2Wear aan de Hub van Doorneweg 14-16.

De Stichting Kleding Inzameling Charitatieve Instellingen KICI coördineert de actie.

KICI vermarkt de kleding buiten Nederland, in landen waar de bedrijven die kleding hebben geschonken niet actief zijn. Zodra er voldoende kleding is ingezameld komt KICI de kleding ophalen en zal het bedrag voor UNICEF worden bekendgemaakt.

Eerdere projecten

Company2Wear schenkt jaarlijks kleding of de opbrengst van kledingacties aan goede doelen.

Company2Wear sponsorde met een kledinginzameling eerder
- een woonproject voor gehandicapten in Bosnië-Herzegovina met de stichting Out of Area,
- medische hulpverlening in Tanzania met de stichting Sumve en
- onderwijsfaciliteiten in Uganda met de Van Dorp Foundation.
Dichter bij huis helpt Company2Wear door via de stichting Zout warme kleding te verstrekken aan verslaafden en via Dressforsucces die mensen met een uitkering helpt aan representatieve kleding voor sollicitaties.

Over Company2Wear

Company2Wear levert bedrijfskleding en promotiekleding, werkkleding voor dagelijks gebruik, veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast levert Company2Wear kleding voor sportverenigingen en speciale evenementen en feesten.

Bedrijfskleding levert Company2Wear onder meer aan de bouw, logistiek, horeca, zorg, offshore, groenvoorziening, industrie, food en zakelijke dienstverlening.

Contactpersoon voor Company2Wear is Arnoud Bosveld, [email protected], 0252 22 32 20.

Website: http://www.company2wear.nl

Bron: EMEA Persberichten