Besseling heeft op 16 april de sleutels in ontvangst genomen van drie taxibussen, die op groen gas gaan rijden. Daarmee onderstreept Besseling haar doelstelling om maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid tot in de kern van de onderneming door te voeren. Edwin Besseling, algemeen directeur, daarover: “Als vervoersonderneming zijn we verantwoordelijk voor de uitstoot van veel uitlaatgassen. Door bewust te kiezen voor de schoonste motoren proberen we het vervuilende karakter zoveel mogelijk te beperken”.

Groen gas (biogas) is op dit moment de schoonste en meest duurzame brandstof waar auto’s op kunnen rijden. Biogas wordt geproduceerd uit biomassa. Vervolgens wordt het biogas gezuiverd tot aardgaskwaliteit, dat aan het aardgasnet wordt toegevoegd. Door middel van een certificaat is het groene gas gegarandeerd 100% duurzaam.

De “groene” taxibussen gaan passagiers CO2 neutraal vervoeren vanaf NS station Driebergen-Zeist naar grotere conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug.
Groen Centraal, een samenwerkingsverband van negen conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug is deze shuttleservice overeengekomen met taxibedrijf Besseling.
Daarnaast is er een website gelanceerd www.ikreisgroen.nl, waar men heel gemakkelijk een groene taxibus kan bestellen. Het is mogelijk om de groene taxibussen exclusief in te zetten voor groepen die duurzaam vervoerd willen worden. Uiteraard zijn we daarbij niet gebonden aan de omgeving Zeist” aldus Besseling.

“We hopen dat het aanbieden van “groen” vervoer zo succesvol zal zijn dat het taxibussen op groen gas binnenkort uitgebreid kan worden. Ook bij de aanschaf van nieuwe taxi's, koerierswagens en touringcars houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu” aldus Edwin Besseling. Zo rijden nagenoeg al onze touringcars al met een euro-5 motor.

Besseling Touringcars-Taxi-Koeriersdienst is dé specialist op het gebied van goederen- en personenvervoer. Meer dan 180 taxi's, 50 touringcars en een kleine 100 koerierwagens verzorgen vervoer zoals de klant het wil. Besseling richt zich op Midden Nederland en de grenzen daar omheen. Het bedrijf bestaat sinds 1985 en heeft inmiddels meer dan 500 medewerkers in dienst. Besseling heeft duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.

Website: http://www.besseling.com