Hoogkarspel, 22-12-2010. De website www.bloembollenkopen.nl heeft op 22 december jl. 15.000 krokus bloembollen gedoneerd aan het Natuurcentrum in Gorinchem. De donatie vond plaats om aandacht te vragen voor de massale bijensterfte in Nederland.

Massale bijensterfte is in Nederland een steeds groter probleem. Veel voedingsmiddelen (fruit, groente) zijn van bestuiving door bijen afhankelijk. Hoewel de oorzaak van de bijensterfte nog niet bekend is, weet men wel dat voor bijen steeds minder voedsel voorhanden is. Dit is met name in het vroege voorjaar het geval. Juist daarom zijn krokussen zo belangrijk. Zij leveren als eerste in het voorjaar voedsel voor de bijen. Door krokussen te planten kan iedereen een steentje bijdragen om de bijen te helpen.

De donatie wordt dan ook vol gesteund door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV)in Wageningen. Jeroen Vorstman van de NBV bracht de webwinkel in contact met het natuurcentrum in Gorinchem. De gemeente Gorinchem staat namelijk bekend om haar goede natuurbeleid. Het natuurcentrum heeft de krokussen inmiddels uitgedeeld aan bezoekers van de jaarlijkse kerstmarkt.

Sieger Koeman, eigenaar van de webwinkel, is tevreden over de actie. “Zelf ben ik in mijn vrije tijd imker. Voor het derde jaar op rij zijn al mijn bijen verdwenen. Dit is natuurlijk heel frustrerend. Ik ben dan ook blij als ondernemer iets positiefs bij te kunnen dragen aan het probleem. Krokussen zijn niet alleen goed voor de bijen, het is een feest als ze bloeien!”

Stichtingen of verenigingen die een actie willen opzetten, kunnen contact opnemen via de website www.bloembollenkopen.nl. De website gaat vanaf 1 februari 2011 open voor klanten.

Website: http://www.bloembollenkopen.nl

Bron: EMEA Persberichten