De Dode Zee is een schatrijke bron van mineralen. Het water en de modder van de Dode Zee wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor de behandeling van met name huidaandoeningen.
Dit unieke waterreservoir is ongeveer drie miljoen jaar geleden ontstaan. Door het verdampingsproces dat gedurende duizenden jaren na het ontstaan van het meer plaatsvond, onstond een verhoogde concentratie aan mineralen en zouten in het meer. De meest levensvormen konden in dit meer niet gedijen, waardoor het de naam Dode Zee kreeg. 
De samenstelling van de Dode Zee is uniek, omdat het een concentratie bevat aan magnesium, calcium, silicaat, natrium, en kalium dat hoger is dan in elke andere zoutwaterbron ter wereld.
Miljoenen mensen hebben hun weg naar deze bijzonder plek al gevonden om  te ontspannen, te genieten van haar schoonheid en om de helende, mooi makende en verjongende krachten van de Dode Zee te ervaren.
Waarom Dode Zee Cosmetica?
Producten van de Dode Zee Cosmetica voelen anders aan, gewoonweg omdat ze anders zíjn. Deze unieke producten bevatten uitsluitend natuurlijke ingredienten en laten geen sporen van vet achter op de huid. Ze zijn voor alle huidtypen even effectief. Dode Zee producten dringen door tot in de diepste lagen van de opperhuid, waar het zorgt voor hydratatie en een gezonde celgroei.

Dode Zee Cosmetica heeft een uitgebreide collectie van producten van alle toonaangevende Dode Zee merken, zoals AHAVA, INTENSIVE SPA, SEA BEAUTY en MINIRAL CARE.
Onderstaande tabel toont een klein aantal van de essentiële mineralen die worden aangetroffen in Dode Zee cosmetica:

Mineraal         Rol
 
Kalium            Natrium Voorziet de huidcellen van energie.

Magnesium     Activeert enzymen die de celvernieuwing versnellen.

Bromide          Kalmeert en behandelt huidaandoeningen.

Chloride          Helpt de mineralen van het lichaam in balans te houden

Calcium          Versterkt celmembranen en verzacht pijn.
Geniet snel van de helende weking van Dode Zee verzorgingsproducten en en profiteer van ons kennismakingsaanbod ; www.dode-zee.be

Website: http://www.dode-zee.be

Bron: EMEA Persberichten