De bankspaarvariant voor de ontslagvergoeding is een feit, nu SNS-Reaal en ABN-Amro de eerste producten op de markt hebben gebracht.

Nadat het per 1 januari 2010 mogelijk is geworden om een bankspaarvariant van de ontslagvergoeding te bieden hebben we tot deze maand moeten wachten op de eerste producten.

Andere banken zullen de komende maanden zeker volgen, waarna een vergelijk in voorwaarden interessant zal zijn. Tot die tijd kunnen de producten vooral vergeleken worden met de verzekeringsvarianten.

SNS-Reaal biedt zowel een direct ingaande variant met periodieke uitkeringen als een opbouwvariant. Volgens de maatschappij zijn de kosten beduidend lager dan de verzekeringsvariant. Daarmee zou bij een gelijke inleg een hoger eindkapitaal opgebouwd kunnen worden. Of dit in de praktijk ook waargemaakt gaat worden, hangt niet alleen af van de kosten. Samen met de kosten is de rentevergoeding bepalend voor het uiteindelijke netto rendement.

Een vergelijk tussen de bankspaarvariant en de verzekeringsvariant heeft dan ook alleen zin als beide componenten worden meegenomen.

De bankspaarvariant voor de ontslagvergoeding is een aanvulling op de bestaande mogelijkheden.

De mogelijkheid om de ontslagvergoeding direct netto te ontvangen en dus af te rekenen met de fiscus blijft bestaan even als de mogelijkheid om een stamrecht BV op te richten waarin u zelf de ontslagvergoeding beheert.

De keuze voor de stamrecht BV is erg interessant als u er rekening mee houdt, nu of in de toekomst, een eigen bedrijf te starten. Maar ook als u graag zelf bepaalt hoe u rendement maakt met uw ontslagvergoeding is de stamrecht BV een aantrekkelijk alternatief. Niet alleen voor de ondernemers dus, maar zeker ook voor de ondernemende mensen onder ons.

A. Schaafsma, eigenaar van Schaafsma Administraties: “De komst van de bankspaarvariant voor de ontslagvergoeding brengt met zich mee dat de concurrentie tussen met name verzekeraars en banken toe zal nemen. Daarnaast betekent het dat de keuze mogelijkheden voor onze klanten toenemen. Dat is een goede ontwikkeling, die wij nauwlettend gaan volgen om onze klanten optimaal te kunnen blijven bedienen”.

Schaafsma Administraties is een onafhankelijk specialist op het gebied van ontslagvergoedingen. Ontvangt u binnenkort een ontslagvergoeding, laat u dan goed adviseren over de verschillende mogelijkheden en de fiscale consequenties.

Website: http://schaafsma-administraties.nl/stamrechtbv/index.html