Veel mensen willen gelukkig leven maar voor een aantal van hen valt dit niet mee of lukt het helemaal niet, dat denken zij tenminste. Toch is men echt zelf degene die ervoor kan zorgen dat men ook echt gelukkig zal worden in en met dit leven. Door altijd negatief te denken en ervan uit te gaan dat dit gewoon het lot is dat men moet ondergaan komt men geen stap verder. Om gelukkig te kunnen gaan leven dient men dus echt zelf aan de slag te gaan.

Benodigdheden: moed, zelfvertrouwen, zelfrespect, positiviteit

De eerste stap om gelukkig te kunnen gaan leven bestaat uit het beginnen met een positieve levenshouding aan te nemen en door op een positieve manier te gaan denken en handelen. Pas dan zal men merken dat niet alles zo zwart en grauw is als men voorheen wellicht dacht of meende te voelen. Er zijn immers wel een heleboel mensen die wel gelukkig kunnen zijn dus waarom zou een ander dat niet lukken? Geniet van de kleine dingen die het leven te bieden heeft en verwacht niet alleen dat grote dingen het leven gelukkiger zullen maken. Ook een mooie zomerdag of een glimlach van een voorbijganger kan iemand gelukkig maken. Bovendien moet men stoppen met negatief over de eigen persoon te praten en te denken. Iedereen is waardevol en op de één of andere manier uniek en bijzonder. Verder zal men tevreden moeten zijn met hoe men is en wat men heeft. Jaloers zijn op anderen heeft geen enkele zin en maakt de situatie alleen maar negatiever.

Men moet de beslissing durven nemen om vanaf dat moment gelukkig te gaan leven en zich hiervoor 100 procent in te gaan zetten. Men kan immers alleen zelf zorgen voor het geluk in het leven. Men dient dan ook niet langer te wachten tot een ander dit zal gaan doen. Hier is vaak wel wat moed en wat extra zelfvertrouwen voor nodig. Maar wanneer men de stoute schoenen aan durft te trekken komt men in de regel al een heel eind op de goede weg.

Door zelf actie te ondernemen kan men gelukkig gaan leven. Men dient dus op zoek te gaan naar dingen die dit geluk kunnen bespoedigen of kunnen vergroten. Men kan dingen gaan doen waar men blij en gelukkig van wordt. Hierbij kan men denken aan: het luisteren naar vrolijke muziek, het wandelen in de natuur of het zich omringen met mensen of dieren die dierbaar voor hem of haar zijn.

Benader anderen ook op een positieve manier zodat men andere mensen ook gelukkig maakt. Deze positiviteit zal men zeker terug kunnen verwachten (dit geldt uiteraard ook voor negativiteit die men uitstraalt of een negatieve wijze waarop men andere mensen benaderd). Zowel mensen als dieren merken over het algemeen vrij snel of iemand zich positief of negatief opstelt in het leven. Zij spiegelen dit in de regel waardoor men een soortgelijke reactie terug kan verwachten en dus in een soort visuele cirkel zal belanden.

Website: http://www.leefgelukkig.be

Bron: EMEA Persberichten