Iets meer dan twee jaar na de opening heeft gratis advertentiesite Winkelkraam.nl iets te vieren. Het aanbieden van koopwaar gebeurt op de site namelijk via kramen, en daarvan is de duizendste gisteren aangemaakt. Een mooie mijlpaal, nu de site net iets langer dan twee jaar bestaat. Met bijna 300.000 advertenties blijft de jongste gratis advertentiesite van Nederland sterk groeien; kopers en verkopers prijzen het vrijmarkt gevoel dat de makers goed over weten te brengen.

Historie
Winkelkraam.nl bestaat inmiddels ruim 25 maanden en is ontstaan vanuit het idee van een vrijmarkt; een gemoedelijke plek waar voor iedereen iets wils te vinden is, en waar je de gekste dingen tegenkomt. De webmasters van Winkelkraam.nl vertaalden dit gevoel naar een website, waar gratis spullen kunnen worden verkocht via virtuele kramen. Het idee sloeg direct aan, wat resulteerde in meer dan een miljoen unieke bezoekers. Nieuwe functionaliteiten werden toegevoegd om kopers en verkopers beter van dienst te zijn: zo kunnen autohandelaren bijvoorbeeld hun hele aanbod in één keer op de site plaatsen, en werkt de site sinds kort samen met meerdere advertentie-zoeksites om hun advertenties aan een nog groter publiek te kunnen tonen.

Nieuwe “Oranje” rubriek
Ook in deze drukke tijd van feestdagen blijft Winkelkraam.nl bezig met het toevoegen van nieuwe functonaliteiten en diensten voor haar bezoekers. Het laatste voorbeeld is de “Oranje” rubriek, een aparte pagina voor alle advertenties die met Nederland, het Nederlands Elftal en/of het WK voetbal te maken hebben. Rond Koninginnedag was er al een gezonde interesse voor de “Oranje” artikelen, en de verwachting is dat het WK voetbal voor een nog grotere stijging gaat zorgen.

Met 300.000 gratis advertenties en meer dan duizend virtuele marktkramen is Winkelkraam.nl nog lang niet tevreden. De positieve geluiden van zowel kopers als verkopers die de site bezoeken, zijn voor de webmasters alleen maar reden om nog sterker te willen groeien. Ook voor 2010 is dan ook de verwachting dat er leuke functionaliteiten kunnen worden toegevoegd. Op naar kraam nummer tweeduizend!

Website: http://www.winkelkraam.nl