Het geven van ecologische bloembollen als relatiegeschenk lijkt de nieuwe trend voor 2011. Tot deze conclusie komt Koeman Flowerbulbs, naar eigen zeggen marktleider in bloembollen pakketten en eigenaar van websites als www.bloembollenkopen.nl. Het bedrijf zegt de laatste maanden een stijging van meer dan 35% in het totaal aantal offerte aanvragen te constateren.”Men vraagt ons nadrukkelijk om ecologische bloembollen” aldus Sieger Koeman, accountmanager bij het bedrijf.

Deskundigen schreven eind 2010 al over nieuwe trends in relatiegeschenken. Deze trends werden samengevat als Maatschappelijk Verantwoord (MVO), kleurrijk en met een duidelijke functie. “Wij zijn blij dat opdrachtgevers deze aspecten terugvinden in onze bloembollen” Aldus Koeman. Het bedrijf heeft de laatste 3 maanden voor grote opdrachtgevers in totaal zo'n 750.000 bloembollen verzorgd . “Onze piek ligt normaliter in de kerstperiode, merkwaardig genoeg zette de stijging in Januari door”, aldus Koeman “Voor ons een bewijs van een significant toenemende interesse in bloembollen.”

Een bloembollen relatiegeschenk is wat marketeers ook wel “1+1=3″ noemen. Uit onderzoek blijkt dat ontvangers een positief gevoel hebben bij het krijgen van bloembollen. Meer nog dan bij andere relatiegeschenken. Bloembollen worden geassocieerd met vrolijkheid en warmte. Het voordeel van bloembollen is daarbij dat het positieve gevoel meermalen terugkomt. Niet alleen bij het ontvangen, ook bij het planten en bij het in bloei komen. “Omdat herhaling de kracht is van reclame, zal een bloembollen relatiegeschenk gegarandeerd een boost geven aan de bedrijfsdoelstellingen.” Aldus een enthousiaste Koeman.

Koeman Flowerbulbs betrekt haar bloembollen bij biologische telers in de regio. “Wij kennen deze telers al jaren, waardoor de kwaliteit gegarandeerd is”. Voor meer informatie kan gekeken worden op http://bloembollenkopen.nl/relatiegeschenken/index.html

Website: http://bloembollenkopen.nl/relatiegeschenken/index.html

Bron: EMEA Persberichten