In blijde verwachting van je eerste spruit? Het is niet alleen een kind dat je moet kopen. Een kinderwagen bijvoorbeeld neemt al snel een flinke hap uit je budget. Let bij de aankoop dus zeker op volgende zaken:
-Grootte van de bergruimte onderin. Vergeet niet dat je binnenkort met veel meer spullen zal rondlopen dan je gewoon bent. Extra luiers en kleertjes, papflessen, knuffels, dekentjes, verzorgingsproducten, boodschappen,… Hoe groter de bergruimte, hoe beter! Zo heb je je handen vrij voor je baby.
-Onderhoud. Een kinderwagen wordt intensief gebruikt en zal na verloop van tijd vuil worden (reflux, etensresten,…). Uitneembare of afwasbare hoezen en voeringen zijn dus zeker een plus.
-Gebruiksgemak. Zo'n hippe kinderwagen met toeters en bellen is dan wel mooi, maar kijk toch vooral ook of hij praktisch is. Rijden de wieltjes vlot en zijn ze groot genoeg, zodat je er gemakkelijk stoepranden mee op en af kan? Zijn er voldoende compartimenten voorzien voor luiers e.d.? Wat bij regen?
Overweeg je een tweedehands kinderwagen te kopen? Laat je dan niet verblinden door de prijs en test of alles wel helemaal in orde is. Test bij buggy's zeker de gordeltjes bij buggy's, kijk of de kinderwagen nog opplooibaar is en of er geen elementen ontbreken waar je op het eerste zicht zou overkijken. Bv: pennetjes voor plooisystemen, kap die niet meer goed open of dicht gaat, wieltjes die stroef rijden,… Want een tweedehands kinderwagen mag dan wel goedkoper zijn dan een splinternieuw model, als er vanalles aan mankeert is het toch nog geld in het water.

Vraag na welke ervaringen je kennissen hebben met kinderwagens en trek er lessen uit. Eens je je oog op een kinderwagen hebt laten vallen, is grondig testen de boodschap!

Website: http://www.kinderstore.nl

Bron: EMEA Persberichten