25 maart 2010 РEU Growshop is een maatschappelijk verantwoord bedrijf. Het ondersteunen van goede initiatieven of onderzoeken is ̩̩n van de pijlers binnen de filosofie van EU Growshop. EU Growshop levert een bijdrage aan de Tuinbouw Technologie afdeling van de Wageningse UR (University & Research centre).

Het onderzoek
EU Growshop steunt het onderzoek door het leveren van een dark room. De ingenieur onderzoeker is verheugd met de steun; ´de dark room zullen wij in een klimaatcel gebruiken. In deze cel zit veel licht, waardoor we daar niet kunnen meten met een door ons ontwikkelde meetopstelling. Met deze opstelling is het mogelijk om beeldvormend en contactloos de fotosynthese van planten te meten. Daarnaast staan de planten bij een hoge temperatuur en luchtvochtigheid, zodat we ze er niet uit kunnen halen, omdat verschillen hierin direct effect hebben op de fotosynthese. Door de meetopstelling in de dark room te bouwen met hierin geconditioneerd licht, kunnen de planten in de cel blijven. De planten zijn van verschillende genotypen en we onderzoeken of er significante verschillen in de fotosynthese te vinden zijn. Die planten zullen dan weer voor verder onderzoek gebruikt worden.', aldus de ingenieur onderzoeker van de Wageningse UR (University & Research centre).

EU Growshop wenst Wageningse UR (University & Research centre) veel succes met hun onderzoek.

Over EU Growshop
EU Growshop Europe is de grootste online growshop voor tuinbouw- en landbouwproducten in Europa. U kunt alles via de webshop bekijken en bestellen. Met het grootste assortiment producten en zeer scherpe prijzen behoort EU Growshop tot een belangrijkste speler in de markt.

Website: http://www.eugrowshop.eu/