Hem, 1-12-2009.Wegens de Mexicaanse griep gaat www.fruitmandshop.nl, de grootste online verkoper van fruitmanden in Nederland, nu ook bloemen voor haar klanten bezorgen. “De gedachte was er al langer, maar de huidige omzetten gaven de doorslag.” Aldus Sieger Koeman, account manager bij www.fruitmandshop.nl. De boeketten worden samengesteld door een plaatselijke bloemist. Voor het transport wordt samengewerkt met een gespecialiseerd transportbedrijf.

“Het bestellen van bloemen via internet is uiteraard niet nieuw. De wens om bij een en dezelfde webwinkel alles te bestellen is dat wel” aldus Koeman.. “Wij kregen in de praktijk steeds meer verzoeken van secretaresses / managers facilitaire zaken, HRM en P&O om bloemen namens hen te bezorgen.” Omdat bloemen niet op de website te vinden waren, werd het bedrijf naar eigen zeggen continue met dit verzoek gebeld. “De Mexicaans griep heeft een enorme omzetstijging tot gevolg gehad. Nu kunnen wij het structureel oppakken.” Aldus Koeman.

“Praktisch bezien zijn fruit en bloemen overigens geen goede combinatie. Fruit scheidt ethyleen gas uit. Dit zorgt bij bloemen voor een versnelde veroudering. Middels een gepatenteerde uitvinding van een Amerikaans bedrijf hebben wij het probleem weten op te lossen. Wij staan dan ook 100% in voor onze kwaliteit.” Aldus Koeman.

Omzet fruitmand bezorgen realtime te volgen
De omzet van het bedrijf is overigens realtime te volgen via www.fruitmandshop.nl/fruitmand-barometer. Op deze pagina is een module van google geïmplementeerd, die het mogelijk maakt inzage te hebben in de hoeveelheid zoekopdrachten. De grafiek laat week na week een stijging in het aantal zoekopdrachten zien. Nederland kent dan ook een traditie als het gaat om het bezorgen van een fruitmand bij een zieke. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de fruitmand nog altijd op nr. 1 staat als ideale cadeau voor de zieke. De fruitmand heeft daarmee een voorsprong op een bos bloemen, welke op nr. 2 staat.

Website: http://www.fruitmandshop.nl