Na het behalen van de diploma's Voedingsleer en Gewichtsconsulente is Marian Teunissen in mei 2010 gestart als zelfstandig Gewichtsconsulente in Heemskerk-Citadel. Een nieuwe uitdaging waar ze volop van geniet.

Samen met de cliënt kijkt ze naar hun eetgewoonten en eetgedrag. Ze geeft tips over gezonde voeding en beweging en begeleidt haar cliënten bij het veranderen van hun eetpatroon met behulp van een effectief persoonlijk programma met de basisprincipes van gezond en gevarieerd eten. Het gaat daarbij niet alleen om het verminderen van de hoeveelheid vet en calorieën. Maar vooral om te leren wat gezond en gevarieerd eten inhoudt en dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor wat er gegeten wordt.

Geen moeilijke diëten, theorieën of ingewikkelde recepten
´Ik laat de cliënt aan het begin van de begeleiding gedurende enige dagen een voedingsdagboek bijhouden om inzicht te krijgen in zijn of haar voedingswijze. Op deze manier kan ik een persoonlijk advies geven en is het geen “13-in-een-dozijn” advies. En omdat ik geen voedingsmiddelen uitsluit, is het niet moeilijk om mijn adviezen vol te houden. Mijn cliënten hebben dan ook al mooie resultaten behaald, waar ik zeer trots op ben', vertelt Marian.

Vergoeding
Omdat Marian zich, na het starten van haar bedrijf, direct heeft aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, wordt haar begeleiding als BGN-gewichtsconsulent door een toenemend aantal ziektekostenverzekeraars vergoed!

Bewegen
´Afvallen is een kwestie van gezonde voeding in combinatie met beweging', aldus Marian. ´Tijdens de consulten geef ik dan ook, naast advies over voeding, advies over bewegen. Ook dit advies is persoonsafhankelijk. De een zal graag willen wandelen, hardlopen of fietsen een ander wil liever naar een sportschool. Tijdens de consulten worden de sportvoorkeuren besproken en zal ik een passend advies opstellen en/of de cliënt doorverwijzen naar een betrouwbare sportschool of instructeur'.

Toekomst
Marian heeft de ambitie om in 2011 ook sporters en kinderen te gaan begeleiden en adviseren. Dit vergt de nodige deskundigheid. ´Daarom volg ik de opleidingen Sportvoeding en Gewichtsconsulent begeleiding van kinderen. In 2011 hoop ik voor deze opleidingen mijn diploma's te behalen en mijn praktijk te kunnen uitbreiden. Vooral overgewicht bij kinderen komt steeds meer voor en vergt zeer specifieke begeleiding die ik dan kan bieden'. Aldus Marian Teunissen.

Vrijblijvend met het bedrijf kennismaken? Kijk op www.afvallenenbewegen.nl of bel: 06- 51 01 99 44.

Website: http://www.afvallenenbewegen.nl

Bron: EMEA Persberichten