PERSBERICHT

Oud Beijerland, 15 december 2010

Haaruitval en de menopauzeMet de menopauze verandert de balans tussen het oestrogeen (vrouwelijke hormonen) en het androgeen (mannelijke hormonen) niveau. Het oestrogeen niveau wordt beduidend lager, soms tot 80 %, terwijl het androgeen niveau maar 10 tot 30% lager wordt.

OnbalansDoor die onbalans, en een gevoeligheid van de hoofdhuid voor mannelijke hormonen kan het haar dunner worden of kale plekken geven.

Wat te doenAllereerst moet worden vastgesteld wat de precieze oorzaak van het haarverlies is. Er kunnen namelijk meerdere oorzaken in het spel zijn, zoals een ijzergebrek, het gebruik van bepaalde medicijnen of een andere medische oorzaak. Het beste advies is om een dermatoloog te raadplegen die eventueel een hormoonvervangend middel (Androcur) kan voorschrijven. Androcur is in 50% van de gevallen werkzaam.

Cosmetische haarverdikkersOm het haarverlies te camoufleren kan gedacht worden aan cosmetische haarverdikkers. Meer informatie hierover kunt u vinden op http://urly.nl/haarverdikkers.

________________________________________
Noot voor de redactie:

Als u onze persdienst niet meer wilt ontvangen kunt u deze eenvoudig opzeggen door dit persbericht te retourneren met de vermelding “opzeggen”.

Voor verdere informatie zie: www.haarconsument.nl/nieuws bij week 47.

U kunt bellen met Hans J.Diks op 06-51071621 of

Mailen naar [email protected]

Hans J.Diks
Internet journalist (lid NVJ)
Postbus 1641
3260 BC Oud Beijerland

www.haarconsument.nl
[email protected]

“Je hebt alleen recht op succes als je waarde toevoegt”
(Diksy)
________________________________________

Website: http://www.haarconsument.nl

Bron: EMEA Persberichten