Afgelopen weken steeg goud prijs naar zijn hoogste punt ooit. Zilver vermeerderde sinds de zomer ruim 70 procent in waarde en behaalde een koers die we de afgelopen 30 jaar niet meer hebben gezien. En ook koper bereikte de hoogste koers ooit. Hoewel vrijwel alle grondstoffen gevraagd zijn, profiteren deze drie metalen niet alleen van een enorme vraag, maar kennen ze daarnaast ieder nog hun eigen oorzaak voor de forse prijsstijging.

 

Het verhaal van goud moge bekend zijn. Er heerst veel onzekerheid; de groei van de economie in het Westen is broos, de overheidsschulden zijn groot (voor sommige landen zelfs te groot) en er wordt zoveel geld het financiële systeem in gepompt dat er wel meer inflatie moet komen dan gezond is voor de economie. Vanwege de vermeende waardevastheid vluchtten beleggers daarom dit jaar (wederom) massaal in goud.

 

Om dezelfde redenen zou men zilver kunnen kopen. Desondanks bleef de prijsontwikkeling van zilver tot augustus dit jaar achter bij die van goud. Handelaren wijten dit, volgens de Financial Times, aan het gerucht dat de zilverprijs gemanipuleerd werd door de Amerikaanse bank JP Morgan. Deze bank zou grote short posities ingenomen hebben. Het afbouwen van deze positie zou voor de grote prijsstijging van de afgelopen maanden gezorgd hebben. Credit Suisse hanteert voor de zilverprijs voor volgend jaar een koersdoel van ruim 30 dollar. Hier zijn we al bijna. Edelmetalen liefhebber Middelkoop anderzijds verwacht dat de zilverprijs kan doorstijgen naar eerst 40 en vervolgens 50 dollar. De tijd zal leren wie gelijk krijgt. voor meer informatie kijk op goudaankoop

powered by Find-u

 

Website: http://www.goudaankoop.nl

Bron: EMEA Persberichten