Amsterdam, 10 januari 2011 – Vanaf vandaag hoeven horecaondernemers nooit meer op te zien tegen hun personeelsadministratie en de communicatie met hun personeel hierover. Door de lancering van de online web-applicatie HorecaSysteem, vandaag op de Horecabeurs (Horecava), is het bijhouden van de urenregistratie, roosters en rapportages namelijk een eitje. Ontwikkelaars Jurrien Strobel en Kars Frijters zijn trots op dit voor Europa unieke product.

Een van de thema's van de Horecava in de Amsterdam RAI dit jaar is social media. Social media is niet alleen belangrijk om klanten te trekken. Ook binnen een onderneming is het belangrijk om de communicatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het HorecaSysteem speelt geweldig in op de behoefte om een kanaal te hebben waar werkgevers en -nemers binnen een organisatie waar en wanneer ze maar willen kunnen communiceren en hun gegevens kunnen opzoeken en onderhouden. Het HorecaSysteem is namelijk een online webapplicatie waar alle medewerkers kunnen inloggen en hun werkrooster, gewerkte uren, en nieuwsberichten kunnen bekijken. Werkgevers kunnen in het zelfde systeem ook makkelijk de roosters maken en hiermee samenhangende rapportages inzien.

Het idee voor het HorecaSysteem ontstond 5 jaar geleden toen mede eigenaar Jurrien Strobel in een restaurant werkte waar de uren op papier werden bijgehouden. “Omdat deze uren niet altijd even goed leesbaar waren was deze manier van registreren erg foutgevoelig. Hierdoor ontstond het idee om de uren online bij te houden en alle medewerkers een eigen login te geven zodat ze vanuit huis hun gewerkte uren konden bijhouden.” Aldus Strobel. Al snel ontstond de vraag naar functionaliteiten zoals het maken van roosters, het plaatsen van nieuwsberichten en het bekijken van rapportages. “Het werd mij steeds duidelijker dat meer horecaondernemingen behoefte hadden aan een dergelijk systeem.”

Begin 2010 besloten de ondernemers Jurrien Strobel en Kars Frijters het systeem te professionaliseren en hierbij rekening te houden met de verschillende wensen van restaurants, café’s en hotels.
Van 10 t/m 13 januari presenteren zij hun HorecaSysteem op de Horecava, op de site www.horecasysteem.nl staan alle voordelen van het systeem op een rij, kunt u een tour nemen door het systeem en geheel vrijblijvend het Horecasysteem 30 dagen op proef nemen.

Website: http://www.horecasysteem.nl

Bron: EMEA Persberichten