Amsterdam – De maatregel van minister Jan Kees de Jager (Ministerie van Financiën) om het btw-tarief op verbouwingen tijdelijk te verlagen leidt tot woedende reacties. Huizenbezitters die onlangs een verbouwing hebben laten doen voelen zich ernstig gedupeerd, melden ze bij www.biedplaats.nl

De familie Geertsen uit Amsterdam meldt bij de website dat het in mei van dit jaar een uitbouw had gerealiseerd met een totale kostenplaatje van EUR 19.000 aan arbeidsloon (inclusief BTW). Hadden zij deze verbouwing uitgesteld tot na 1 oktober 2010 dan hadden zij EUR 2.470 kunnen besparen met de tijdelijke regeling van minister de Jager.

Een ander voorbeeld wordt aangedragen door de heer Maat. Hij heeft zijn huidige woning grondig verbouwd alvorens deze te koop aan te bieden op de woningmarkt. Zijn enige doel was om de verkoop te versnellen. Van stucadoor tot hovenier heeft de heer Maat totaal ruim EUR 2200,- betaald aan arbeidsloon. Met de nieuwe regeling had de heer Maat EUR 286,- kunnen besparen.

De nieuwe maatregel biedt op zich een aantal voordelen maar komt volgens veel huizenbezitters veel te laat. In Belgie geldt deze maatregel al anderhalf jaar.

Over Biedplaats.nl
Het doel van www.biedplaats.nl is om de consument betrouwbare, onafhankelijke, transparante offertes te verschaffen voor hun klussen.
Op de website kan men 100% gratis hun klus plaatsen waarna vakmannen uit hun regio op de klussen kunnen bieden. Maandelijsk worden er ruim 1.400 nieuwe opdrachten geplaatst.

Biedplaats.nl is uitgegroeid tot een toonaangevende website voor zowel particulieren als vakman.

//einde bericht

Bron: INC-Nieuws

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling pers en publiciteit van Biedplaats.nl, Daniel winters. Email:
[email protected] of telefoon (06) 19 882 734.

Website: http://www.biedplaats.nl

Bron: EMEA Persberichten