Dinsdag 20, juli, 2010

VLEUTEN – Elk bedrijf heeft tegenwoordig een website waarop alle informatie over producten en diensten terug te vinden is. Al jaren wordt er een duidelijke trend waargenomen in de groei van het aantal verkopen van goederen via internet. Een achtergebleven gebied, de dienstverlening, kan nu ook voor consumenten opengesteld worden middels online reserveringssystemen.

In Amerika is deze trend al langer zichtbaar. Reserveringssystemen uit het eerste uur , worden vervangen door nieuwe krachtige systemen, die eenvoudig zijn in het gebruik en toch volledig voldoen aan de eisen en wensen van de dienstverleners. Kappers kunnen in de Amerikaanse steden al niet meer overleven zonder online reserveringsmogelijkheden.

Nederlandse ondernemers lopen nog wat achter de technologische ontwikkelingen aan, terwijl online reserveren toch duidelijk voordelen biedt. Enkele voordelen op een rij:
- Terwijl consumenten zelf een afspraak boeken, kan de ondernemer gewoon doorwerken,
- Een consument kan ook na openingstijden een afspraak boeken,
- Een consument vergeet minder vaak een afspraak vanwege herinneringsberichten,
- Een consument vindt het fijn om zelf een afspraak te plannen.

Een van de marktspelers is Plekje Vrij B.V., een bedrijf dat twee complementaire producten in deze jonge groeimarkt zet, die elkaar goed aanvullen.

1. PlekjeVrij Agenda is een online agenda en reserveringssysteem
2. PlekjeVrij.nl is een online marktplaats voor diensten

Het zal niet lang meer duren of consumenten kunnen overal, 24/7 online een afspraak inboeken bij vrijwel elke dienstverlener.

Website: http://www.plekjevrijagenda.nl