Gisteren, woensdag 15 december, organiseerde online maaltijdservice Just-Eat samen met het Leger des Heils in diverse plaatsen in Nederland een kerstlunch voor daklozen. In Amsterdam werd de kerstlunch geopend door Danny de Munk (Ciske de Rat) die een optreden gaf voor alle aanwezigen.

Uit onderzoek onder dak- en thuislozen blijkt dat spareribs (25%) het meest populaire gerecht is, gevolgd door Chinees (15%) en visgerechten (15%). Deze kerst brengt de helft van de daklozen door bij het Leger des Heils. De meest voorkomende kerstwens van de daklozen is “vrede op aarde en geluk voor iedereen” gevolgd door “een dak boven ieders hoofd”.

“De wintermaanden zijn voor daklozen vaak de moeilijkste tijd van het jaar. In eerste instantie omdat het koud en donker is, maar ook vanwege de kerstdagen. Voor de naar schatting 35 tot 40 duizend daklozen in Nederland is dit een periode waarin ze nog meer geconfronteerd worden met het contrast tussen het leven dat ze nu leiden en dat ze vroeger hadden, met familie en vrienden. Een goede reden dus om hen zo vlak voor kerst extra in het zonnetje te zetten,” aldus Peter Hoogland, teamleider van nachtopvang De Haven van Het Leger des Heils in Amsterdam. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste dak- en thuislozen tijdens de kerstdagen het liefst bij Het Leger des Heils eten (51%), gevolgd door bij hun familie (20%).

Maaltijdkoeriers rukken massaal uit
Rond 12.00 uur arriveerden vandaag bezorgbrommers die maaltijden kwamen brengen voor de naar schatting 100 aanwezigen dak- en thuislozen. “Al sinds deze zomer steunen we het Leger des Heils met maaltijden via onze website. In overleg met Het Leger des Heils hebben we besloten om hier tijdens de kerstdagen iets aan toe te voegen. In de korpszaal, waar Het Legers des Heils ooit begonnen is, hebben we daarom een uitgebreide lunch met een optreden van Danny de Munk georganiseerd,” vertelt Laurens Groenendijk, managing director Just-Eat Benelux.

Laurens Groenendijk deelt broodjes uit aan daklozen.

Danny de Munk zingt voor de daklozen

Onderschrift foto
Gisteren organiseerde Just-Eat samen met het Leger des Heils in diverse plaatsen in Nederland een kerstlunch voor daklozen. Uit onderzoek van Just-Eat.nl onder dak- en thuislozen blijkt dat spareribs (25%) het meest populaire gerecht is, gevolgd door Chinees (15%) en visgerechten (15%). In Amsterdam werd de kerstlunch geopend door Danny de Munk die een optreden gaf voor alle aanwezigen.
Meer foto's op de Just-Eat Hyves.

Over het onderzoek
Voor het onderzoek werden 60 daklozen uit Amsterdam geïnterviewd in week 48 t/m 50.

Pers

Gisteren werd op TV door AT5, RTV Noord-Holland, PowNews en Shownieuws aandacht aan het initiatief besteed. Vandaag stond het ook in De Telegraaf en op de voorpagina van het Algemeen Dagblad.

Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is een internationale beweging en behoort tot de universele christelijke kerk. Het Leger des Heils zet zich niet alleen in voor maatschappelijke opvang, maar ook voor jeugdzorg, ouderen- en gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel.

Over Just-Eat

Just-Eat is momenteel aanwezig in negen landen en is daarmee het grootste foodportal in Europa. Dit zijn 35 miljoen bestelde maaltijden per jaar, met 10.000 restaurants online in onder meer Nederland, België, Denemarken, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, Noorwegen, Spanje en Canada. In Nederland bundelt het platform de krachten van bijna 2.000 bezorgrestaurants, van grote ketens als Domino’s, Taco Mundo en New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.

Met de gepatenteerde Just Connect Technologie maakt Just-Eat.nl als enige aanbieder direct contact tussen klant en keuken mogelijk. Naast een uitgebreid online betaalsysteem, biedt het platform promotionele, communicatie- en after sale diensten aan voor zijn restaurants. Consumenten kunnen naast bestellingen, ook gebruik maken van een online helpdesk via de live chat service, een online spaarsysteem en de mogelijkheid om aangesloten restaurants te recenseren. Zie voor meer informatie: http://www.justeat.nl

Website: http://www.justeat.nl

Bron: EMEA Persberichten