22 december 2009
MAASSLUIS – Naast sneeuwpoppen bouwen en stoepen schoonvegen is Nederland deze week ook druk bezig met de voorbereiding van het kerstdiner. Meer en meer mensen zetten deze kerst namelijk een zelfgemaakt diner op tafel dat lekker maar relatief goedkoop is, blijkt uit cijfers van receptensite MijnReceptenboek.

Door de recessie zoeken thuisblijvers massaal naar de beste kerstrecepten op internet. Het bezoekersaantal van culinaire community MijnReceptenboek is in december dan ook met 42 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze maand zal zelfs voor het eerst de grens van één miljoen unieke bezoekers worden gehaald.
Jeroen Straathof, oprichter van MijnReceptenboek, is blij met de prognose: ´Zo vlak voor kerst zien we zien een scherp stijgende lijn. Vorig jaar kwamen er twee dagen voor Kerstmis op het hoogtepunt 66.000 bezoekers, daar zitten we nu met 70.000 al ruim overheen. Als het zo doorgaat, dan surfen er vandaag meer dan 100.000 bezoekers per dag naar de site.'
Traditionele kerstgerechten doen het zoals ieder jaar weer goed in de keuken, blijkt uit de zoekopdrachten op MijnReceptenboek. De thuiskoks zoeken voornamelijk op winterse recepten als glühwein en erwtensoep, maar ook de amuse, chocolademousse en creme brulée zijn uitermate populair.

Over MijnReceptenboek
MijnReceptenboek is een culinaire community met meer dan meer dan 18.000 leden. MijnReceptenboek richt zich op alles wat met het bereiden van eten te maken heeft. De site bevat meer dan 20.000 recepten, ontelbare gebruikerservaringen en 500 pagina's informatie over ingrediënten. Tevens schenkt MijnReceptenboek bovengemiddeld aandacht aan voedselallergieën en overgevoeligheid. Daarom is deze site een uitstekende informatiebron voor een zeer brede groep, van professionals tot hobbykoks.

Zie voor meer informatie: www.mijnreceptenboek.nl

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Voor meer informatie: e-mail [email protected] of bel 06 312 493 84.

Website: http://www.mijnreceptenboek.nl