Jelle Sprée trainde afgelopen week in een koelcontainer van het in Moerdijk gevestigde CARU Containers. In november stapt hij op de fiets voor een barre, koude tocht naar Moskou.

Aanstaande 19 november vertrekt Jelle Sprée (diabetespatiënt) vanaf Utrecht naar het Olympisch stadion is Moskou. Het doel van deze tocht is de naamsbekendheid van het jeugdsportfonds te vergroten en geld op te halen voor dit goede doel. De doelstelling om
€25.000,- op te halen is genoeg om de contributie van 100 kinderen te betalen! Daarbij wordt er tijdens deze tocht ook onderzoek gedaan naar de invloed van diabetes op sportieve prestaties.

Het temperatuurverschil van +5 tot -25 graden Celsius is een factor waarmee sterk rekening gehouden moet worden. Om de uitwerking van de kou op de medicijnen en op Jelle's lichaam te testen is er vorige week getraind in een door CARU Containers beschikbaar gestelde koelcontainer. Deze koelcontainer was voorzien van een speciaal doorzichtig front om de training nauwlettend in de gaten te kunnen houden. Gedurende de training daalde de temperatuur van -8 graden Celsius naar -15.

Na de training heeft Jelle zijn materiaal en voorraad gecontroleerd; tijdens deze controle bleek dat de medische apparatuur bestand was tegen de koude temperaturen.

Twee dagen voor kerstmis hoopt Jelle aan te komen in de Russische hoofdstad Moskou. De gehele toch is ook te volgen op www.projectsporter.com.

Website: http://www.carucontainers.com/nl/nl/koelcontainer-als-klimaatkamer

Bron: EMEA Persberichten