Goodlite introduceert Virulite, een innovatieve, natuurlijke en effectieve behandeling van een koortslip met licht. Virulite Lichttherapie is het resultaat van 10 jaar wetenschappelijk onderzoek naar het effect van specifieke golflengtes van licht op de genezing van een koortslip. Het resultaat is een handzame LED-lamp op zakformaat met verwisselbare batterij, dat klinische niveaus van niet-zichtbaar infrarood licht uitstraalt. Dit specifieke licht op 1072 nanometer golflengte stimuleert een lokale immuunreactie, waardoor de koortslip niet doorbreekt of sneller verdwijnt als de koortslipblaasjes al zijn gevormd. Een behandeling bestaat uit slechts twee toepassingen per dag gedurende 3 dagen, waarbij de Virulite drie minuten direct op de koortslip wordt geplaatst. Het gebruik van de medisch gecertificeerde Virulite is geheel veilig en kent geen bijwerkingen.

Effectiviteit aangetoond
Virulite is de enige LED-lichttherapielamp tegen koortslip, waarvan de effectiviteit is aangetoond door middel van gepubliceerd, vergelijkend en gerandomiseerd klinisch onderzoek.1,2 In een dubbelblinde gerandomiseerde studie, werd de effectiviteit van Virulite vergeleken met aciclovir (Zovirax®). Een koortslip behandeld met Virulite (n=26) liet een 50% snellere genezingstijd zien dan 5 keer per dag aangebrachte aciclovir (n=25)(4,3 dagen versus 8,5 dagen, p 0,0001). Deelnemers aan onderzoek, meldden daarbij een significante afname van de uitbraakfrequentie op de behandelde plaats en tevens een snelle afname van de pijn en tintelingen die normaliter met de uitbraak van een koortslip gepaard gaan.

Verkrijgbaarheid
De Virulite is vanaf vandaag verkrijgbaar via de website www.virulite.nl. De prijs van de Virulite bedraagt € 59,00 inclusief verzendkosten naar Nederlandse en Belgische adressen. Om de hoge werkzaamheid te benadrukken gaat de aankoop gepaard met een unieke 180-dagen-tevredenheidsgarantie. Niet tevreden? Geld terug!

Over Goodlite
Goodlite is een gespecialiseerd bedrijf in lichttherapie voor chronobiologische en dermatologische aandoeningen. Het bedrijf levert een hoogwaardig assortiment van lichttherapielampen aan ziekenhuizen, thuiszorgwinkels alsmede direct aan artsen, therapeuten en particulieren.

1 Dougal G, Kelly P. Clin Exp Dermatol. 2001 Mar;26(2):149-5.
2 Hargat G. Clin Exp Dermatol. 2006 Sep;31(5):638-41.

Website: http://www.virulite.nl

Bron: EMEA Persberichten