Veele, 21 februari 2010 –
De internationaal bekroonde karikaturiste Johanna uit het Oost-Groninger dorpje Veele heeft de val van het vierde kabinet Balkenende feilloos aan zien komen. Vlak voor de fatale crisisdatum van 20 februari beeldde zij de onfortuinlijke premier uit als een sip, door zijn vrienden in de steek gelaten jongetje.

Johanna boetseerde het beeldje voor haar eigen collectie. De voor de vierde maal demissionaire premier is slechts gekleed in een CDA-groen zwembroekje. Johanna: “Ik weet niets van politiek maar toen ik voor de sculptuur allerlei foto’s en filmpjes van de heer Balkenende bekeek kreeg ik een beeld van een eenzaam padvindertje. Het onbegrepen knapste jongetje van de klas maar ook een beetje een
brekebeen. Ik heb wel met hem te doen, hij moet nu alweer helemaal opnieuw beginnen.”

De karikatuur van Jan Peter Balkenende krijgt een permanente plek in Karikaturenmuseum Het Veerenhuis waar tientallen karikaturen van bekende Nederlanders en wereldberoemdheden te zien zijn.

Johanna is Nederlands enige 3D-karikaturist. Zij behoort tot de besten van de wereld op dit gebied. In 2008 en 2009 won zij diverse awards op de wereldconventies van de International Society of Caricature Artists (ISCA).

Meer informatie:
Karikaturenmuseum Het Veerenhuis Veele (Gr)
Johannes Veerenhuis-Lens; telefoon +(0)65.33.51.062.
Foto’s kunnen worden gedownload op www.hetveerenhuis.nl.

Website: http://www.hetveerenhuis.nl