Het is allang niet meer de vraag of je als ICT professional je kennis moet onderhouden. Wél is de vraag hoe je dat voor elkaar krijgt met de hoge prijzen van trainingen, een drukke baan en een sociaal leven. In antwoord hierop lanceert E-learningportals BV vandaag, op woensdag 24 november, het innovatieve online leerconcept www.icttrainingen.nl. Icttrainingen.nl combineert online trainingen met een kenniscommunity voor en door ICT professionals. Het doel is de continue kennisontwikkeling van de moderne ICT'er te ondersteunen.

You're in control

Icttrainingen.nl zorgt ervoor dat de professional zelf controle heeft over zijn/haar leerproces. Hij bepaalt zelf waar en wanneer hij een training volgt. Dit kan in een keer of verspreid over meerdere weken. Vanaf iedere locatie en afgestemd op de eigen agenda. Dus niet meer in de file voor een training op een datum bepaald door de opleider. Het enige dat de professional nodig heeft is een computer met internettoegang.

Social learning en leren 2.0

Icttrainingen.nl is gebaseerd op de principes van social learning en leren 2.0. Onderzoek wijst uit dat je het meest leert van andere mensen. Oftewel: sociale interactie is de meest effectieve vorm van leren. Dat is goed terug te zien in de opkomst van sociale internetdiensten als hyves, twitter en youtube. De kern van deze diensten is interactie tussen mensen om eenvoudig en snel kennis te delen. Het gevolg is dat de grenzen tussen formeel leren (bv klassikaal) en informeel leren (bv via youtube) aan het vervagen zijn. Het social learning platform waarop icttrainingen.nl is gebaseerd, faciliteert deze nieuwe manier van leren.

Hoogwaardige e-learning trainingen

De online e-learning trainingen op icttrainingen.nl zijn volledig self-supporting en zeer interactief. Trainingen bevatten bijvoorbeeld didactische spellen, oefenexamens, interactieve films en online toegang tot servers om kennis in de praktijk te testen. Ook het certificeringsexamen wordt direct online geboekt. Het opleidingsaanbod is zeer breed: van systeembeheer tot softwareontwikkeling en van IT security tot databasemanagement.

Online kenniscommunity

De kenniscommunity is gericht op het delen van kennis tussen ICT professionals. Ook buiten de eigen directe werkomgeving. Het is een online platform om kennisdeling te stimuleren en te ondersteunen. Kennis wordt onder andere gedeeld in de vorm van blogs, video's, artikelen van experts, groepen en forums. De professional kan op ieder moment met vragen terecht in de community.

De voordelen voor de ICT professional

  • Op ieder moment en vanaf iedere locatie toegang tot trainingen en relevante kennis
  • Toegang tot de kennis van andere ICT professionals
  • Leren in de eigen praktijkomgeving
  • Binnen 1 minuut online aan een training beginnen
  • De trainingen bereiden je voor op de gebruikelijke IT-certificeringen
  • Effectief omgaan met je kostbare tijd
  • In je eigen tempo leren
  • Tot 80% goedkoper dan een klassikale training

—————– Einde persbericht —————–

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Beeldmateriaal bij dit bericht:

Op de volgende locatie kunt u beeldmateriaal vinden dat u kunt gebruiken bij dit bericht: http://www.icttrainingen.nl/Lancering-icttrainingen.nl-leren-2.0-voor-de-ICT-professional.html

Over E-learningportals BV

E-learningportals richt zich op innovatie op het vlak van (zakelijk) leren en kennisdeling. Hiervoor ontwikkelt E-learningportals onder andere een social learning platform. Op basis van dit platform kunnen online opleidings- en kennisdelingsportals worden opgezet. Deze portals richten zich altijd op specifieke groepen professionals.

Meer informatie n.a.v. dit persbericht:

Patrick Kieviet

T: 026-8402941
E: [email protected]
W: www.icttrainingen.nl

Website: http://www.icttrainingen.nl

Bron: EMEA Persberichten