Fruit leverancier DeGroeneTas heeft besloten deel te nemen aan de EU Schoolfruit regeling en verhoogd daarmee het budget tot bijna 3 miljoen euro. Dit zijn de leverancier en het Productschap Tuinbouw, uitvoerder van de EU regeling, afgelopen week overeengekomen. Directeur Sieger Koeman van DeGroeneTas.nl is blij met de samenwerking “Wij zijn al een sterke speler in het aanbieden van Werkfruit. Het leveren van Schoolfruit hebben wij daarom altijd als een logisch vervolg gezien”. Geïnteresseerde scholen kunnen zich per direct bij de leverancier aanmelden om in aanmerking te komen voor 10 weken gratis fruit op school. Enige voorwaarde is dat de hele school meedoet en men de intentie heeft om na de gratis leveringen verder te gaan met schoolfruit.

Het EU Schoolfruit programma verliep tot op heden moeizaam. Scholen bleken wel interesse te hebben in het aanbieden van gratis fruit, maar haakten na afloop van de gesubsidieerde periode vaak af. Dit kwam met name door de bureaucratische rompslomp welke gemoeid was met de regeling en het gebrek aan financiering vanuit gemeenten. Om deze reden stopten afgelopen jaar ook een aantal sponsoren.“Wij hebben echter een speciale unit binnen ons bedrijf opgezet die scholen administratief gaat ondersteunen”, aldus Koeman. “Daarnaast ondersteunen wij scholen bij het vinden van financiers”. De leverancier verwacht op korte termijn dan ook veel interesse in de regeling.

DeGroeneTas.nl doet naar eigen zeggen niet mee uit financieel oogpunt. “Wij zien het aanbieden van schoolfruit als een stuk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, aldus Koeman. “Ik zie in mijn omgeving genoeg voorbeelden van slechte voeding bij jonge kinderen.”. Het bedrijf hoopt dan ook met de deelname aan de schoolfruit regeling iets te kunnen bijdragen aan de fruitconsumptie van kinderen in Nederland.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Dhr. Sieger Koeman, tel. Nr. 020-7163162 of via www.degroenetas.nl

Website: http://www.degroenetas.nl

Bron: EMEA Persberichten