Makelaars staan in slecht daglicht, maar is dat terecht? Ontdek de waarheid van een vernieuwende woningmarkt.

Huizen verkopers wachten op kopers, en verkopers op kopers; als gevolg zit de markt al enige tijd op slot. Ook het verkrijgen van een hypotheek wordt steeds lastiger en de consument wordt volgestopt met informatie over de economische crisis; logisch dus dat er nog steeds weinig beweging zit in de woningmarkt, maar is en is het dan terecht om makelaars alsmaar in slecht daglicht te zetten?

Natuurlijk; er zitten luie ondernemers tussen, maar er bestaan ook luie werknemers die genieten van een goed salaris zonder een vinger uit te steken. Zoals altijd zullen de sterke overleven, en ook het traditionele beroep “makelaar” verandert langzaam maar zeker en went inmiddels aan een vernieuwende werkwijze.

Zonder al te veel hulp van banken die momenteel liever ontvangen dan geven is het herstellen van vertrouwen in de woningmarkt een pittige klus. Maar niets is onbegonnen werk aldus de stuurmannen en vrouwen van HuisMakeOver, er bestaan mogelijkheden om de consument opnieuw vertrouwen te geven in makelaars en de woningmarkt. De crisis zal geen eeuwigheid duren, dat de reserves wat lager zijn dan vroeger mag duidelijk zijn.

Maar wat zijn dan die nieuwe producten waarmee de makelaar zich beter kan profileren en dienstverlening kan uitbreiden zonder direct te investeren? Een verkoopstylist kan immers niet investeren in een makelaarsgroep of kantoor; wie wel?

Een terecht kritisch consument zoekt steeds vaker een huis dat woonklaar is. Ze willen het risico niet nemen en zijn veelal druk. Uitpakken en wonen dus is de instelling van 70% van woning zoekende. Logisch dus dat je daarop in kan spelen als makelaar en er voor zorgen dat woningen verkoopklaar zijn. Een kwalitatief aanbod werkt, en mensen die denken dat alles vanzelf gaat mogen ook best in de spiegel kijken. Tijden zijn verandert!

Dat betekent dat ook de consument een stuk bewustwording meemaakt, ook zij moeten in tegenstelling tot vroeger meer doen om een woning te verkopen.

Dat is dus een behoorlijke ontwikkeling. Is de makelaar verantwoordelijk om deze bewustwording te communiceren, of is het de consument zelf?

Het is een traag proces, maar duidelijk is dat niet alleen de makelaar verantwoordelijk is. Indien u een huis verkoopt is begeleiding van een makelaar nog steeds belangrijk. Een makelaar neemt veel zorgen uit handen en heeft verstand van onderhandelen. Dat daarvoor een vergoeding bestaat is ook duidelijk, zorg er wel voor dat u met een actieve makelaar in zee gaat die u ook goed weet te adviseren over verkoopklaar diensten. Wachten op een wonder werkt niet, werken aan herstel en de handen uit de mouwen steken wel!

HuisMakeOver is zo’n extern verkoopklaar bureau dat klanten voorziet van doeltreffend en low-budget advies.

“Het gaat ons om een langdurige samenwerking met actieve makelaars, het herstellen van vertrouwen in de woningmarkt, het bieden en delen van eerlijke informatie en bewust maken van consumenten die ook hun verantwoording moeten durven nemen. Men poetst een tweede hands auto toch ook alvorens deze te verkopen, doelend op een snelle transactie en goede prijs”.

Duidelijke taal van HuisMakeOver en een sterk signaal dat er mogelijkheden bestaan als u van plan bent om uw woning te verkopen.

U bent zelf verantwoordelijk om een makelaar uit te kiezen, doe uw huiswerk en vertrouw op betere tijden.

Voor meer informatie over verkoopklaar diensten kunt u tevens de HuisMakeOver.nl weblog bezoeken.

Website: http://www.huismakeover.nl