MobiConnect, specialist in het ontwikkelen van mobiele websites, heeft een systeem in gebruik genomen dat mobiele websites bouwt die door elke mobiele telefoon gelezen kunnen worden. Het systeem is opgezet in bouwstenen. Het toestel van de gebruiker wordt herkend waarna met die bouwstenen een leesbare site wordt gemaakt. Het systeem herkent nu al meer dan 5.000 verschillende mobiele telefoons en trekt reeds veel belangstelling.

MobiConnect maakt per mobieltje een kant en klare site, opgebouwd uit verschillende ‘pakketjes’. René Troostheiden, directeur van Turnstile waar Mobi Connect deel van is: “Afhankelijk van het toestel en besturingssysteem wordt de site gebouwd aan de hand van alle verschillende bouwstenen die in een database zijn opgeslagen. Zo worden precies op maat de juiste blokjes uit de la getrokken om het voor die klant zichtbaar te maken. Elk toestel krijgt dus zijn ‘eigen’ website te zien.”

Het ontwikkelen van dit initiatief begon naar aanleiding van een lang bestaand en wijdverbreid probleem met mobiele websites. “Bedrijven hebben eigenlijk altijd tweede site nodig, want de bestaande website aanpassen blijkt niet te werken. Probleem is verder dat iedereen een andere telefoon gebruikt met andere systemen. Geen enkele site is geschikt voor alles. Terwijl dit probleem doordrong was er bijna geen oplossing voor handen, en wat er was was zelfs voor grote bedrijven vreselijk duur. De mobiele site voor het betreffende bedrijf wordt door ons gemaakt en gehost in ons systeem. Komen er nieuwe mobiele toestellen op de markt, dan zorgt MobiConnect ervoor dat de website ook hier goed zichbaar op komt.”

www.mobiconnect.nl

Website: http://www.mobiconnect.nl

Bron: EMEA Persberichten