DEN HAAG, 20100104 — Twee jaar na de aftrap door Paul Rosenmöller van het convenant overgewicht, krijgt de landelijke campagne Werkfruit een nieuwe impuls. Dit meldt www.werkfruitonline.nl, centraal informatiepunt voor de campagne. Zo zullen er vanaf januari op 200 NS stations in totaal ruim 1200 werkfruit-posters komen te hangen, is er een promotieteam dat werkfruit actief onder de aandacht zal brengen en is de website www.werkfruitonline.nl geheel vernieuwd. “We hebben er lang op moeten wachten.” Aldus Sieger Koeman, projectleider werkfruit en directeur van leverancier www.degroenetas.nl.

Werkfruit, ook bekend als “fruit op het werk”, “bedrijfsfruit” of “kantoorfruit”, is het gratis beschikbaar stellen van fruit aan werknemers, om zo de gezondheid te bevorderen. Uit onderzoek door www.werkfruitonline.nl is gebleken dat managers facilitaire zaken, P&O en HRM wel interesse hebben in werkfruit, maar het door de economische crisis in 2009 geen prioriteit hebben gegeven. Het geplande mediaoffensief moet hier verandering in brengen. “Werkfruit is immers geen kostenpost, maar een kostenbesparing”, aldus Koeman.

“Werkfruit aanbieden is niet meer vanzelfsprekend voor bedrijven”, aldus www.fruitmandshop.nl, ook een landelijk opererende leverancier van werkfruit. “Toch hebben wij onze klanten weten vast te houden, een teken dat werkfruit voor onze klanten een meerwaarde heeft. Met name als preventief middel tegen ziekteverzuim.”

De fruitmandleveranciers hebben goede hoop voor de toekomst: “De economische crisis lijkt over zijn dieptepunt heen en gezonde voeding staat meer in de belangstelling dan ooit tevoren”, aldus Koeman. “Wij verwachten dat de doelstelling van de campagne om voor het jaar 2011 ruim 3000 MKB bedrijven werkfruit te laten aanbieden ruimschoots gehaald zal worden. Op dit moment zijn ongeveer 2000 bedrijven geregistreerd.”

Voor meer informatie: www.werkfruitonline.nl, www.degroenetas.nl en www.fruitmandshop.nl

Website: http://www.werkfruitonline.nl