Op 11 oktober lanceerde Microsoft vol bombarie haar nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 7. Het nieuwe OS, dat door velen als revolutionair wordt onthaald, komt vergezeld van een flink aantal telefoons op de markt. Een van die toestellen is de Samsung Omnia 7, een prachtige smartphone met indrukwekkende specificaties.

Hoewel de meeste Windows Phone 7 phones qua specificaties sterk op elkaar lijken, steekt de Samsung Omnia 7 er net een beetje bovenuit. Dit vanwege het grote 4-inch scherm, dat is voorzien van de beroemde AMOLED-technologie. Schermen van dit type hebben een beter contrast, een betere kijkhoek, kunnen prima in zonlicht gebruikt worden en zijn daarnaast nog eens energiezuiniger ook. Zaken als foto’s, video’s en webpagina’s worden op een ongekend heldere manier weergegeven.

Het kloppende hart van de Samsung Omnia 7 is een 1GHz Qualcomm Snapdragon processor. Deze heeft zich in het verleden onder andere bewezen in de razend populaire HTC Desire en draait zijn hand niet om voor complexe games of HD-video. Naast deze processor is de Omnia 7 uitgerust met een 5 Megapixel 720p HD foto- en videocamera, een GPS-ontvanger, een digitaal kompas, een WiFi-ontvanger, een UMTS/3G-antenne (HSDPA) en diverse sensoren.

Dankzij de vernieuwende insteek van Windows Phone 7 is al deze apparatuur op een zeer soepele manier te bedienen. Zo soepel zelfs, dat je zult merken dat je je telefoon volgens Microsoft minder vaak en minder lang nodig zult hebben dan voorheen. Op het homescreen bevinden zich zogenaamde ‘live tiles’; dynamische applicatie-icoontjes die real-time informatie weergeven. Denk aan het weer, het nieuws, de filemeldingen, het aantal gemiste oproepen, het aantal ontvangen berichten, enzovoorts. Alle informatie bevindt zich direct onder je neus!

De Samsung Omnia 7 wordt in november verwacht en zal ongeveer €500 gaan kosten.

Website: http://www.samsungomnia7.nl

Bron: EMEA Persberichten