Ebook-stunt van auteur Hans Vervoort

Nadat hij in november 2010 twaalf niet meer in de boekhandel verkrijgbare titels gratis als ebook op zijn website beschikbaar stelde (inmiddels zijn ze 32.000 keer gedownloaded), onderneemt schrijver Hans Vervoort nu een nieuwe ebook-actie: hij stelt zijn veelgeprezen roman-trilogie Het Bedrijf (Nijgh & van Ditmar, 2007-2010) als ebook beschikbaar voor 5 euro per deel.
Vervoort: “Sinds de loze kreten van Leon de Winter heb ik uit schrijversland geen initiatieven gezien op het gebied van ebooks. En van uitgevers en de boekhandel valt weinig te verwachten: de hoge prijzen die zij voor e-books rekenen vertragen de opkomst van het digitale lezen. Dat komt hen ook wel goed uit, denk ik.
De ebook-rechten van de delen 2 en 3 van Het Bedrijf heb ik dan ook niet afgestaan en nu de rechten van deel 1 sinds kort weer bij mij terug zijn is het moment gekomen om te laten zien hoe het wél moet. De papieren trilogie is al één tot drie jaar te koop in de boekhandel, nu is het tijd voor een schappelijk geprijsde digitale versie”
Hans Vervoort biedt op zijn website www.hansvervoort.nl zijn trilogie (elk deel ca 450 boekpagina’s) in ePub-format aan voor € 5.- per deel. Zonder DRM-beveiliging en met betaling achteraf.
Vervoort: “Zo’n teken van vertrouwen hoort erbij in de verhouding tussen lezer en schrijver. Wie het gastenboek van mijn website leest ziet waarom ik mijn lezers hoog acht.”

Email: [email protected]
Website: www.hansvervoort.nl

Achtergrondinformatie:

Artikel van Hans Vervoort in NRC/Handelsblad over de ebook-markt:

http://www.hansvervoort.nl/?page=3&articleId=83

Interview met Hans Vervoort over het gratis beschikbaar stellen van zijn oude fonds en de reacties van o.a. zijn uitgever daarop

Hans Vervoort: “Mijn eigen uitgever reageerde heel vijandig.”

Website: http://www.emea.nl

Bron: EMEA Persberichten