Met het vooruitgaan van de techniek, worden de smartphones van tegenwoordig steeds geavanceerder. Waar je vroeger alleen kon bellen en SMSen, heb je tegenwoordig via touschscreens toegang tot zaken als het internet en GPS-navigatie. Een opvallend nadeel van deze geavanceerde technologie, is dat de prijzen van smartphones er niet schappelijker op worden; voor een beetje toestel betaal je al snel 500 euro. LG realiseert zich dit en komt met de LG Optimus One, een budgetvriendelijke smartphone die gebruik maakt van het populaire Google Android besturingssysteem.

De LG Optimus One draait op de relatief moderne versie 2.2 van Android, wat betekent dt je bijna alle apps uit de Android Market kunt gebruiken. Populaire zaken als Twitter, Swype en Hyves zijn dus altijd binnen handbereik. Uniek aan de LG Optimus One is de schermresolutie van 320×480 pixels, die beduidend beter is dan het gangbare 240×320 van toestellen als de HTC Wildfire. Hierdoor worden afbeeldingen en apps op een juiste en rijke manier weergegeven die je normaal alleen ziet bij duurdere high-end phones. Hetzelfde geldt overigens voor het touch-aspect van het scherm. Waar veel budget-totestellen nog gebruik maken van eenre sitief scherm, maakt de LG Optimus One gebruik van een capacitief scherm a-la iPhone. Je foto’s schiet je met de aanwezige 3 megapixel camera; niet spectaculair, maar voldoende voor leuke foto’s onderweg.

Dit valt overigens te zeggen over alle hardware van de LG Optimus One; niet spectulair, maar het werkt. Omdat LG de Android-variant nauwelijks heeft versierd met overbodige extra’s, werkt het besturingssysteem soepel en vlot. Waar je wel rekening mee zult houden, is het feit dat geavanceerde zaken als 3D-games en HD-video erg lastig zijn voor de 600 MHz processor die het toestel aanboord heeft. Als je van dit soort zaken wilt genieten, ben je beter af met een duurder toestel als de HTC Desire HD of Samsung Galaxy S. Je kunt overigens wel gewoon genieten van je MP3s en DivX video’s, waarvoor je dankzij het MicroSD-slot tot maarliefst 32Gb opslagruimte tot je beschikking hebt. Voldoet dit niet, dan kun je altijd gebruik maken van de ingebouwde FM-tuner.

Je krijgt met de LG Optimus One verbazingwekkend veel smartphone voor je geld. Zo is het toestel voorzien van een GPS-ontvanger en ook een nabijheidssensor die het scherm uitzet als je het toestel naar je oor brengt. Dankzij Android 2,2 worden al deze functionaliteiten op een elegante en zeer gebruikersvriendelijke manier ontsloten. Hoewel misschien geen toestel voor de doorgewinterde gadgetfreak, is de LG Optimus One dus uitstekend geschikt voor technologie-bewuste mensen met een budget. De LG Optimus One is bij diverse webshops verkrkijgbaar voor ongeveer 250 euro, maar zal in veel gevallen gratis worden meegeleverd met een mobiel abonnement.

Website: http://www.lg-optimus.nl/lg-optimus-one/

Bron: EMEA Persberichten