Het bedrijf NBD Auctions uit Roosendaal wordt sinds het eind van de middag aangevallen door hackers. De aanvallen hebben er voor gezorgd dat de website www.nbd-auctions.com sinds 18.00u vanavond niet meer bereikbaar is. De online veiling van tuinmeubelen die vanavond voor 19.00u op het programma stond, hebben zij dan ook noodgedwongen moeten verzetten. Op dit moment wordt er met man en macht gewerkt om nieuwe servers te installeren. Zodat deze veiling van tuinmeubelen op 1 juni alsnog om dezelfde tijd te laten gaan.

Zelfde hackers als Rabobank
Op www.nbd-auctions.com kunnen mensen zich inschrijven en bieden op allerlei spullen. Deze avond zou het gaan om grote partijen tuinmeubelen. Rond half vijf vanmiddag kwamen er meldingen van bieders die problemen hadden met inloggen en online blijven. Toen deze klachten verergerden was het al snel duidelijk dat er meer aan de hand was dan een gewone storing. NBD Auctions heeft hulp ingeschakeld van internetprofessionals en al snel bleek dat het ging om zogenaamde DDOS/aanvallen. Het IP/adres wat hiervoor gebruikt werd, was te herleiden naar een groep hackers uit het Oostblok, die onder andere actief zijn geweest bij internetaanvallen op de Rabobank. Na deze constatering is direct de politie ingeschakeld voor nader onderzoek.

Nieuwe veiling
Dhr. Jason Ostreicher, software engineer van NBD-auctions reageerde geschokt: “Je hoort zo vaak om je heen dat grote websites aangevallen worden. Maar dat het ook bij ons realiteit zou kunnen worden, daar ben ik wel van geschrokken”. Toch gaat Jason Ostreicher onverschrokken door. “Ik wil de online veiling zo snel mogelijk weer laten draaien. Op de partijen tuinmeubelen werd zó goed geboden, dat ik ze zo snel mogelijk weer online wil hebben”. De nieuwe veiling staat daarom op 1 juni om 19.00u gewoon weer opnieuw gepland.

Website: http://www.nbd-auctions.com

Bron: EMEA Persberichten