Tien jaar geleden is het nu alweer dat wij (mijn man Jorgos en ik) met de website grieksegids.nl begonnen. Toen werkte Jorgos nog bij Xerox Nederland en ik werkte als leerkracht in het basisonderwijs. Al snel hadden we door dat er over Griekenland erg weinig info op internet te vinden was. Samen besloten we daar wat aan te gaan doen en we startten in het jaar 2000 als hobby ons eigen internetbedrijf “De Griekse Gids”. Behalve over reizen naar Griekenland informeerden we over Griekse recepten, de Griekse cultuur, het Griekse nieuws, het Grieks-orthodoxe geloof, de Griekse mythologie etc. Ook het in kaart brengen van de Griekse restaurants in Nederland was in het begin een van de belangrijkste peilers van de Griekse Gids.

We bouwden de website steeds verder uit en ruim 2 jaar geleden moest Jorgos een keuze maken; doorgaan bij Xerox of van zijn hobby zijn beroep maken en alle pijlen op De Griekse Gids richten. Ik had mijn keuze een paar jaar eerder ook al gemaakt, ik was inmiddels gestopt met mijn werk als leerkracht. De vaste baan van Jorgos werd kort daarna opgezegd, we kozen voor de promotie van “ons” Griekenland. En naar nu blijkt een terechte keuze. Anno 2010 is www.grieksegids.nl dé site in Nederland over Griekenland die nu inmiddels meer dan 10.000 bezoekers per dag heeft. Bijna alle belangrijke touroperators die zaken doen met en in Griekenland maken graag gebruik van die vele bezoekers om hun diensten aan de man te brengen. En ook op de jaarlijkse vakantiebeurs is De Griekse Gids aanwezig, u kunt ons van 11 tot en met 16 januari 2011 op de Vakantiebeurs ontmoeten.

Letterlijk alles over Griekenland is tegenwoordig op de Griekse Gids te vinden, van de beste last minutes en aanbiedingen, schitterende rondreizen, reisbeschrijvingen, beoordelingen van hotels en gebieden tot de vele mooie eilanden, aan alles wordt uitgebreid aandacht besteed. Een heel verschil met 2000, dat is zeker. Veel lovende kritiek krijgen we ook om onze aandacht voor culinair Griekenland. Meer dan 60 specifiek Griekse gerechten worden beschreven, en het sterke punt is, voor iedere fase van de bereiding is er uitgebreide uitleg en een foto voorhanden. Zo kan iedereen die kostelijke Griekse gerechten zelf eenvoudig maken.

Dat we er zelf alles aan doen om “ons” Griekenland uitgebreid onder de aandacht van het Nederlandse en Belgische publiek te brengen blijkt wel uit de 15.000 foto's die wij tot nu toe zelf maakten. En inmiddels is ook het begin gemaakt met een eigen tv kanaal: www.grieksegids.tv . Hierop worden filmpjes in HD kwaliteit geplaatst, zoals van Santorini, Lefkas, Kreta, Hydra, Kefalonia, Athene, Lesbos, Samos, Skiathos, Chios, Ithaka etc maar ook van kleinere plaatsen en eilanden.

Méér over de Griekse Gids en Griekenland vindt u op

www.grieksegids.nl
www.grieksegids.be
www.grieksegids.tv

Wendy Nikolidakis
VOF De Griekse Gids

De Griekse Gids, Alles over Griekenland

Website: http://www.grieksegids.nl/

Bron: EMEA Persberichten