Online dierenwinkel PetVision.nl lanceert per 15 maart 2012 een grote kennisbank binnen haar webwinkel. Het initiatief voor deze kennisbank, wat een Wikipedia op het gebied van huisdieren moet worden, ligt bij PetVision.nl maar zal inhoudelijk worden samengesteld en ingevuld door een vaste groep gastbloggers.

Deze groep gastbloggers bestaat ondermeer uit een dierenarts, hondentrainers, vogelspecialisten, dierenarts assistentes en andere specialisten op huisdierengebied.

Het idee achter het opzetten van een kennisbank binnen de webwinkel is het bieden van waardevolle informatie aan onze klanten en bezoekers, aldus Duinstra die werkzaam is als marketing manager binnen PetVision.nl.

Wij willen ons onderscheiden van andere online dierenwinkels door meer te bieden dan een mooi assortiment tegen scherpe prijzen. Samen met een team van specialisten die voor PetVision.nl inhoud gaan geven aan de kennisbank willen we de klanten en bezoekers voorzien van waardevolle informatie over hun huisdieren of huisdieren in het algemeen.

Zo zal er uitgebreide informatie te vinden moeten zijn op het gebied van gezondheid, opvoeding en gedrag van honden, katten, knaagdieren, vogels en vissen.

De invulling van de kennisbank zal stap voor stap gaan aldus Duinstra. We starten in eerste instantie met een blogteam van ongeveer 7 tot 10 specialisten en dierenliefhebbers, maar willen dit zeker uitbouwen naar een team van 20 tot 30 mensen. We zijn daarom ook nog op zoek naar dierenliefhebbers die verstand van zaken hebben en zie het leuk vinden om één maal per week te  schrijven over hun hobby en kennis.

Mensen die geïnteresseerd zijn om zich aan te sluiten bij het PetVision.nl Blogteam zijn van harte welkom om contact op te nemen met Remco Duinstra via de website www.petvision.nl