Rotterdam, 5 januari 2011 Politie en Alzheimer Nederland pleiten voor meer inzet van het Zorgriem systeem voor mensen met Alzheimer dementie

De Zorgriem is een klein apparaatje voorzien van een GPS chip (ontvanger) die eenvoudig via het Internet kan worden teruggevonden. Door het kleine formaat van de Zorgriem is het eenvoudig door een persoon bij zich te dragen. Vermiste dementerenden met een Zorgriem worden hierdoor sneller teruggevonden. Indien gewenst kan een alarmcentrale dag en nacht ondersteuning bieden voor het lokaliseren van de persoon.

Regelmatig wordt een GPS chip verward met een identificatie chip. Een identificatie chip wordt ingezet voor het identificeren van huisdieren en kan niet worden gelokaliseerd als een hond of kat is weggelopen.

Het Zorgriem systeem bespaart veel geld voor kostbare zoekacties door de politie waarbij vaak een helikopter en honden worden ingezet. De mensen met Alzheimer dementie kunnen langer thuis blijven wonen. Tevens brengt het meer rust bij de mantelzorgers en professionele verzorgers.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig voor iemand zorgen met wie zij een emotionele band hebben. Hun hulpbehoevende kind, ouder of partner bijvoorbeeld. Ze doen dat onbetaald en naast het geven van zorg hebben mantelzorgers vaak een reguliere baan. Het Zorgriem systeem biedt voor de mantelzorgers extra ondersteuning en rust.

Meer informatie is beschikbaar op de website: www.zorgriem.nl. Voor meer informatie en mogelijkheden kunt u via email [email protected] of telefonisch (010-7982498) contact opnemen.

MobileTrack BV

Bezoekadres:
Lichtenauerlaan 102
3062 ME Rotterdam
The Netherlands

Postadres:
Postbus 4365
3006 AJ Rotterdam
The Netherlands

Telefoon: +31 (0)10 7982498
Fax: +31 (0)84-7219531

Contact
MobileTrack BV
Telefoon: 010 7982498
E-mail: [email protected]

Over MobileTrack BV
MobileTrack is een belangrijke speler in Solutions Consultancy, Location Based Services (LBS) en Track&Tracé oplossingen op basis van onafhankelijke technologieën zoals GPS, RFID, Zigbee, Bluetooth en Mobiele Data. Zij zijn hardware onafhankelijk en leveren diensten op het gebied van fleet-management, beveiliging, zorg en overige Track&Tracé gerelateerde diensten.

De Mobile Universal Gateway (MUG) is een apparatuur, hardware en protocol onafhankelijke open Track&Tracé en Mobility platform toegankelijk voor iedere fabrikant en dienstenleverancier.

MobileTrack klanten zijn actief in diverse markten, zoals transport, vervoer, verhuur, overheid, beveiliging, zorg, gaming, social network, communities, lifestyle en recreatie. Speciaal voor de zorg- en beveiligingsmarkt zijn er succesvolle totale mobiele GPS keten alarmering en diensten ontwikkeld. Meer informatie is beschikbaar via de website: www.mobiletrack.nl

Website: http://www.mobiletrack.nl

Bron: EMEA Persberichten