Pool (ook bekend als poolbiljart) is een van oorsprong Amerikaans spel dat gespeeld wordt op een pooltafel. Het is ook al enige tijd populair in Nederland en België, vooral onder jongeren. Poolen is een van de soorten biljart. Hiertoe behoren ook snooker en carambolebiljart (in Nederland aangeduid als biljart).

Pool wordt gespeeld op een pooltafel, waar in elke hoek en in het midden van de lange zijden een gat (pocket) zit. De ballen moeten in de pockets worden geschoten, zoals ook bij snooker het geval is.

Pool huistoernooi
Iedere woensdagavond wordt er in Poolcafé Delfshaven een huistoernooi georganiseerd. Aanvang van het toernooi is 20.00 uur, inspelen kan vanaf 19.00 uur. Aanmelden voor het huistoernooi kan bij de toernooileiding op de dag van het toernooi ter plaatse.

Het huistoernooi wordt gespeeld op onze 9 foot Buffalo Pro pooltafels. Deze pooltafels zijn voor zowel wedstrijdspelers als recreanten uitermate geschikt.

In Rotterdam worden meerdere huistoernooien georganiseerd en een ieder mag er aan mee doen. Heb je nog nooit aan een huistoernooi meegedaan of ken je de regels niet zo goed geef dit dan aan. Binnen de pool community hebben we er geen problemen mee en leggen we je graag de regels uit. Voor de officiële regels kun je ook op onze website terecht: Pool regels.

Pool instructies
Voor wie nog nooit heeft gepoold of al een redelijke bal kan potten kan terecht voor pool les en op onze website staan ook pool instructies en videos. Je kunt op deze manier snel de basis van het pool biljart spel onder de knie krijgen. Het voordeel van pool les is dat je direct de juiste basis leert en dat je spel wordt verbeterd. Meestal leer je onderling pool biljart te spelen in een recreatieve omgeving en leer je vaak dat gene wat je ziet of wat men onderling weet en worden er zogenaamde kroeg regels toegepast. Wil je de officiële regels en de juiste technieken leren dan is pool les of een pool clinic de beste oplossing. Het is niet duur en het is vooral leuk om pool les te nemen en je hebt op deze manier een voorsprong op andere recreatieve spelers doordat je de juiste basis en techniek leert. Wil je verder in de pool sport dan kun je overwegen competitie te spelen of individueel zoals de B-ranking en de A-Ranking. Daarnaast zijn er diverse open toernooien waar je aan mee kunt doen en er is prijzengeld te winnen. Voor meer informatie bezoek onze website over pool biljart.

Pool Biljart Rotterdam
Pool Biljart Rotterdam zet zich in om de pool sport te promoten en verschaft informatie en nieuws met betrekking tot pool biljart en poolen in Rotterdam.

Website: http://www.poolbiljartrotterdam.nl

Bron: EMEA Persberichten