PROPECIA. TOCH MEER BIJWERKINGEN ALS WORDT BEWEERT?De laatste tijd zie ik steeds meer berichten over bijwerkingen van Propecia (finasteride 1%) zoals erectiestoornissen en minder zin in seks.

ProscarEen studie die werd uitgevoerd met Proscar (finasteride 5%) toonde aan dat 8,1% last had van die bijwerkingen maar dat waren ten eerste allemaal mannen boven de 45 jaar, en ten tweede werd een vijf maal hogere dosis gebruikt. Zij kregen het medicijn voorgeschreven voor prostaatproblemen en niet tegen haaruitval. Mannen van die leeftijd hebben naast hun prostaatprobleem soms ook last van andere ziektes zoals bijvoorbeeld diabetes. Je kan dus geen appels met peren vergelijken.

De weblogsIn weblogs worden nu soms percentages van 15% gemeld maar we weten allemaal dat weblogs wel eens op hol slaan. Ik heb tot dusver nog geen goed onderzoek gezien die dat kan bevestigen.

De bijsluiterDe bijsluiter van Propecia geeft aan dat veranderingen in het seksleven bij ongeveer 2% van mannen kan voorkomen maar dat die bijwerkingen stoppen als het gebruik van Propecia wordt gestopt en dat wordt bevestigd in alle goede onderzoeken die tot nu toe zijn uitgevoerd.

Een rechtszaakVeel onrust is te wijten aan een rechtszaak die een zekere Mr. M. Miller uit Canada, samen met 80 andere mannen heeft aangespannen tegen de fabrikant van Propecia en Proscar, de firma Merck.
Mr. M. Miller is begin 20 en zag zijn haar op sommige plaatsen dunner worden. Hij begon Propecia te gebruiken en na een maand bemerkte hij een drastische verandering. Hij had geen zin meer in seks en werd onzeker in gezelschap. Ook na het stoppen met Propecia veranderde er niets.

Wat nu?
In Nederland zijn er duizenden mannen die Propecia met succes gebruiken. Uiteraard blijven wij deze zaak volgen en houden u op de hoogte.

www.haarconsument.nl

Website: http://www.haarconsument.nl

Bron: EMEA Persberichten