Brussel is niet alleen de hoofdstad van ons Belgenlandje, het is ook daar dat tal van Europese, Vlaamse, Waalse en Brusselse instellingen hun zetel gevestigd hebben. Geen wonder dat er in Brussel meer dan 650.000 mensen werken. Op zoek naar een job in Brussel? Enkele opmerkingen.

-De openbare sector is de belangrijkste werkgever in het Brusselse. Net omdat Brussel de Belgische en Europese hoofdstad is, zijn hier erg veel overheidsinstellingen en administraties gevestigd.

-Voor jobs in de politiek moet je uiteraard in Brussel zijn. Nergens anders vind je zoveel ministeries en parlementen bij elkaar. De Europese wijk bij het Schumannplein is een plek waar functionarissen uit alle Europese landen elkaar ontmoeten. Dat dit ook allerlei andere sectoren aantrekt, hoeft geen betoog. Zo heb je hier een grote concentratie advocatenkantoren, mediabedrijven, ngo's,…

-Ongeveer de helft van de mensen die in Brussel werkzaam zijn (in totaal ongeveer 650.000 mensen), zijn pendelaars. Brussel is dan ook vlot bereikbaar vanuit alle andere Belgische steden. Met de trein is het bijvoorbeeld een half uurtje sporen vanuit Gent.

-Brussel is een tweetalige stad. Je kan het vervelend vinden om je in elk café te moeten afvragen in welke taal je het best de ober wenkt, maar de waarheid is dat dit van de stad een erg diverse en interessante plek maakt om te werken en/of wonen. Hou bij het solliciteren wel in het achterhoofd dat tweetaligheid zo goed als een must is.

Website: http://www.monster.be

Bron: EMEA Persberichten