Mensen die hun zuurverdiende geld op een spaarrekening hebben staan, worden steeds armer. In Nederland gaat het volgens het CBS om zo'n 286 miljard.

De hoogste spaarrente op dit moment is 2,5 % per jaar. Wanneer je hier de vermogensrendementsheffing (1,2%) en de inflatiecorrectie (1,6%) vanaf trekt, wordt men in feite dus 0,3% armer in plaats van dat men iets verdient. Staat het geld op een gewone betaalrekening dan is het leed al helemaal niet te overzien. De rentevergoeding op een betaalrekening is nog lager, waardoor het verlies nog groter wordt.

Valt er nog wel iets te verdienen?

Nu het met de huidige spaarrente droevig gesteld is, is het hoog tijd eens naar alternatieven te kijken. Een voor de hand liggende keuze is om te gaan beleggen. Vaak is met beleggen een beter rendement te behalen, maar hoe weet je nu waar je in moet beleggen. Die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden.

Waar men het beste in kan beleggen, hangt van een aantal factoren af. Leeftijd, risicotolerantie, andere bronnen van inkomsten en overige factoren moeten hierbij in aanmerking worden genomen. Aangezien deze van persoon tot persoon verschillen, bestaat er geen juist antwoord op de vraag wat de beste oplossing is.

Een belangrijk onderdeel van de oplossing is spreiding. Dit houdt in dat het verstandig is niet meer dan een kwart van het beschikbare vermogen te beleggen in aandelen. Je kunt er voor kiezen om op de beurs individuele aandelen van een bepaald bedrijf te kopen. Beter nog is het om aandelen te kopen in meerdere bedrijven, zodat je een betere spreiding van de portefeuille realiseert.

Heeft men niet de beschikking over voldoende vermogen om meerdere aandelen van verschillende bedrijven te kopen, dan kan men toch een goede spreiding in de beleggingsportefeuille realiseren door te gaan beleggen in beleggingsfondsen.

Beleggingsfondsen zijn er in alle soorten en maten, zodat er voor iedereen wel een juiste keuze te maken is. Wereldwijd zijn er ruim 65.000 beleggingsfondsen actief en rendementen van 20, 30 of zelfs 40% per jaar zijn geen uitzondering. Bovendien kun je al voor heel weinig geld – dan heb je het echt over tientjeswerk – deelnemen.

Ga voor meer informatie over beleggen in beleggingsfondsen naar
www.vermogensbeheer-aandeel.nl

Website: http://www.vermogensbeheer-aandeel.nl

Bron: EMEA Persberichten