Amsterdam, 7 oktober 2010 – Om te vieren dat The American Book Center (ABC) op Thanksgiving, donderdag 25 november, de Espresso Book Machine (EBM) feestelijk in gebruik zal gaan nemen, nodigt ABC iedereen met ideeën over de toekomst uit om mee te doen aan de eerste AnyBook Award wedstrijd.

De Espresso Book Machine – een baanbrekende uitvinding
ABC heeft de eerste Espresso Book Machine in Nederland en op het Europese continent aangekocht. Deze revolutionaire machine geeft niet alleen toegang tot een enorme database met miljoenen digitale titels, maar drukt, bindt en snijdt ook binnen enkele minuten het binnenwerk en een full-colour omslag van een digitaal beschikbare titel of een zelfgeschreven manuscript terwijl u wacht. Een dissertatie, familie kookboek, memoires of een collectie gedichten inclusief zwart-wit illustraties rolt in de tijd waarin je normaliter een espresso drinkt de machine uit!

De AnyBookAward – Redesign the World
Om de ingebruikname van de Espresso Book Machine te vieren lanceert The American Book Center de AnyBook Award wedstrijd. Het onderwerp is Redesign the World. De verzamelbundel van winnende inzendingen zal het eerste originele werk zijn dat op Thanksgiving Day door ABC wordt uitgegeven en uit de Espresso Book Machine zal glijden. Deelnemers aan de AnyBook Award wedstrijd worden uitgenodigd een tekst of een illustratie aan te leveren. Dat kan een gedicht, verhaal, interview, essay (max 1000 woorden) maar ook een tekening of cartoon zijn. De sluitingstermijn is 8 november aanstaande. Voor meer informatie over het wedstrijdreglement en de prijzen die er te winnen zijn kijk op http://www.AnyBookAward.com .

Onmiddellijke publicatie
The ABC heeft een uitzonderlijke jury for The AnyBook Award wedstrijd samengesteld: Robin Pascoe van DutchNews.nl; Peter van Gorsel – voormalig hoofd van de Hogeschool voor de Media; Elise de Bres – uitgeefster bij Van Lindonk & De Bres special projects; Donna DuCarme – directeur ABC Treehouse; Roel Klaassen – design enthusiast – Premsela, Laurence King van Laurence King Publishing, Oscar van Gelderen, uitgever Lebowski Publishing, Kitty Leering, programmadirecteur bij PICNIC en Nina Siegal, hoofdredacteur van Time Out magazine. Iedereen mag online (mee)stemmen op hun favoriete inzending. De professionele jury zal echter de uiteindelijke finalisten kiezen van alle inzendingen op http://www.AnyBookAward.com. Deze inzendingen zullen opgenomen worden in ABC’s eerste Espresso Book Machine publicatie.

De eerste exemplaren zullen op Thanksgiving Day, donderdag 25 november, ter plekke gedrukt worden in de winkel en aangeboden
worden aan Jason Epstein, befaamde Amerikaanse uitgever, mede-oprichter van The New York Times Review of Books, inspirator
en drijvende kracht achter deze baanbrekende uitvinding. De wedstrijdwinnaars zullen daarna hun exemplaren en prijzen in ontvangst nemen. Het eerste Espresso Book Machine boek zal ook direct te koop zijn voor het algemene publiek.

Einde persbericht

—————————————————————–
Voor meer informatie: http// www.anybookaward.com en http://www.abc.nl of neem contact op met Lynn Kaplanian
([email protected] – 0654787565 -020-6255537) of Karin van Eck ([email protected])

Website: http://www.anybookaward.com

Bron: EMEA Persberichten