Standaard trouwkaarten zijn uit den boze. De bruidsparen van 2011 willen trouwkaarten die aan hun persoonlijke wensen voldoen. Hieronder volgen wat tips en trends van weddingplanner Pure Wedding voor bijzondere trouwkaarten en unieke drukwerken voor veeleisende bruidsparen.
1 – Personaliseren van trouwkaarten
Het personaliseren van trouwkaarten maakt onderdeel uit van de trend van het personaliseren van bruiloften. Bruidsparen willen graag op maat gemaakte diensten en/of producten. Geen enkele bruidspaar is hetzelfde, dus waarom een standaard trouwkaart? Neem een drukkerij of grafisch ontwerper in de arm en laat je droomtrouwkaart ontwerpen. Mocht jullie budget niet toereikend zijn, dan bieden veel drukkerijen de mogelijkheid standaardkaarten te personaliseren.
2 – Bijzondere trouwkaarten
Een bruiloft is een bijzondere dag. Daar horen bijzondere en originele trouwkaarten bij! De trouwkaart en/of de Save the date is het visitekaartje van jullie bruiloft. Dus, wees kritisch en kies trouwkaarten uit die bij de stijl of het thema van jullie bruiloft passen. Onderscheid je en kies bijzondere en originele trouwkaarten uit!
3 – Save the date
De ´Save the date' kaart is een stijlvolle manier om jullie gasten te vragen je trouwdatum vrij te houden van afspraken en/of vakantie.
In Nederland worden de gasten vaak per e-mail op de hoogte gesteld van de trouwdatum. Echt stijlvol is het niet. Jullie willen toch dat jullie trouwdag perfect wordt geregeld? Dus, stuur jullie gasten de ´Save the date' kaarten en breng ze alvast in stemming voor jullie bruiloft.
Helemaal HOT zijn verlovingsfoto's als de ´Save the date' kaarten! Dus laat je fotograaf professionele pre-weddings foto's maken en gebruik ze als ´Save the date'!
4 – Visitekaartje
Net als de ´Save the date' kaart, is de trouwkaart het visitekaartje van jullie bruiloft. Wat de huisstijl en het imago voor bedrijven geldt, zo is de presentatie van jullie bruiloft. De trouwkaart is het visitekaartje van jullie bruiloft. De trouwkaart is het eerste wat jullie gasten zien van de bruiloft. Dus, bezuinig er niet op!
5 – Afstemmen met het thema
Mochten jullie een thema hebben voor jullie droombruiloft, stem dan de trouwkaart en de rest van de drukwerken af met het thema. Ook kunnen jullie ervoor kiezen de kleuren van de trouwkaarten te matchen met het bruidsboeket, de jurken van de bruidsmeisjes of de stropdas van de bruidegom. Voorbeelden zijn menukaarten, tags, programmaboekjes, tafelkaarten en bedankkaarten.
6 – RSVP
Jullie kunnen in de uitnodigingen ervoor kiezen jullie gasten hun antwoorden per e-mail of telefoon kenbaar te laten maken. Efficiënt is het zeker, echt stijlvol is het niet. Bestel de RSVP-kaarten, frankeer ze en stuur ze mee met de uitnodigingen. Zo kunnen jullie gasten op een stijlvolle manier hun aan- of afwezigheid kenbaar maken.
7 – Informatiekaart
Vaak worden de praktische informaties over de trouwdag verstuurd door de ceremoniemeester. In het buitenland is het gebruikelijk een informatiekaart mee te versturen met de uitnodiging. De informatiekaart biedt jullie gasten direct inzicht in praktische zaken, zoals de locatie, de routebeschrijving, het parkeren, de accommodaties, de cadeaus, de huwelijkslijst en eventueel de contactgegevens van jullie ceremoniemeester(s).
8 – Teksten trouwkaarten
Bij een formele bruiloft horen formele teksten. En bij een informele bruiloft, informele teksten. Bedenk hoe jullie de toon in de teksten willen zetten. Zet duidelijk in de teksten wat jullie van je gasten verwachten, zoals de dresscode. Dus, als jullie een galadiner of galafeest organiseren en jullie willen dat je gasten in stijl komen, dan is de dresscode black tie. Een duidelijke tekst voorkomt misverstanden. En het zou erg jammer zijn als dat gebeurt!
9 – Lettertypes
Een mooie trouwkaart is een goede basis. Je maakt de kaart helemaal af met mooie letters. De nieuwe trend? Het combineren van klassieke sierlijke met strakke moderne letters.
10 – Bijbehorende drukwerken
Om het helemaal in stijl te houden, kun je voor bijpassende drukwerken kiezen. Denk aan menukaarten, zitplaatskaarten, ceremonieboekjes, bedankkaarten etc etc.
11 – Bijbehorende postzegels
Last but not least; bijbehorende postzegels!
Een van de details waar weinig aandacht aan wordt besteed, zijn de bijbehorende postzegels voor de trouwkaarten. Veel bruidsparen maken gebruik van de standaard huwelijkspostzegels die je op het postkantoor van de TNT-Post kunt kopen. MAAR…wisten jullie dat dezelfde TNT-post ook een service biedt om je persoonlijke postzegels te laten maken??
Op de website van de TNT-post, kun je online je eigen postzegels maken. Naast de keuze uit tientallen foto's en tekeningen uit de verschillende categorieën, kun je je eigen foto, tekening, logo of ontwerp downloaden. Je persoonlijke postzegels worden vaak binnen 10 werkdagen thuisgestuurd. En dat voor een betaalbare prijs!
Dus, onderscheid je van andere bruidsparen en creëer je eigen huwelijkspostzegels!

Website: http://www.emea.nl

Bron: EMEA Persberichten