UNIEK EMIGRATIENETWERK NEDERLANDSE ANTILLEN

Verhuizen naar een ander land, de droom van vele Nederlanders. Daadwerkelijk vertrekken is een grotere stap. Nederlanders die zich serieus aan het oriënteren zijn op een vertrek naar de Nederlandse Antillen, kunnen sinds het begin van dit jaar terecht bij emigratie- en expatservice Bonbini.net.

Als eerste in Nederland helpt Bonbini.net de emigrant bij de legalisatie van werk- en verblijfsvergunningen, het vinden van passende woonruimte en bij het afsluiten van verschillende verzekeringen. Bovendien organiseert Bonbini.net een speciale introductiedag voor nieuwkomers op het eiland met allerlei tips, uitleg over de verschillen in cultuur, gewoontes en gebruiken. Eigenaren van een tweede huis op de Antillen kunnen terecht bij bonbini.net voor het beheer of de (tijdelijke) verhuur van hun onderkomen.

Gebundeld netwerk
Het uitgangspunt van Bonbini.net is het koppelen van netwerken in Nederland met netwerken in de Nederlandse Antillen. Oprichter Léan Langereis: “Wat Bonbini.net zo speciaal maakt is niet onze expertise of ervaring, maar het feit dat ons netwerk beide continenten bestrijkt. Bonbini.net heeft zowel in Nederland als op de Antillen een vast contactpersoon. Zeker tijdens de oriëntatiefase is het erg prettig om iemand in de buurt te hebben om alle mogelijke vragen te beantwoorden. Bedrijven die hun medewerkers uitzenden naar de Antillen stellen deze service ook erg op prijs. Wij zijn dé servicedesk en vraagbaak voor Curaçao en de Antillen in Nederland.”

Remigratie
Ten slotte biedt Bonbini.net ook hulp bij de remigratie terug naar Nederland. Veel mensen realiseren zich niet, zelfs na jaren op het eiland gewoond te hebben, dat de vertrekprocedure minimaal zes tot acht weken in beslag neemt. Het is dus belangrijk hier voldoende tijd voor uit te trekken.

Toekomst
Léan kijkt over de grenzen heen. Richt bonbini.net zich nu nog vooral op Curaçao, in de toekomst zal de service mogelijk ook uitgebreid worden naar de andere eilanden van de Nederlandse Antillen. Daarnaast zijn we van plan om in de toekomst onze dienstverlening ook in omgekeerde richting aan te bieden, met andere woorden voor Antilianen die naar Nederland willen emigreren. Zo blijven we vernieuwen en vooruit denken, besluit Léan.

Gedetailleerde informatie is te vinden op de website: http://www.bonbini.net/

Website: http://www.bonbini.net/