De skihelm kent op de pistes in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk dit jaar een geweldige opmars. De verkoop van kinderhelmen blijft echter onverwacht achter.

Sinds dit jaar is het in Oostenrijk voor kinderen tot 15 jaar verplicht een skihelm te dragen. Ook in Italië is dit al het geval. Nadat vorig jaar een Duitse minister tijdens het skiën een zwaar ongeluk heeft gehad en er voortdurend wordt bericht, dat het dragen van een helm het risico van hoofdletsel tot 60% kan verminderen, is de verkoop van skihelmen extreem gestegen. Skihelm.nl, sinds vorig jaar actief in de verkoop van skihelmen, kan de vraag amper aan. Met name volwassenen schaffen een helm aan, terwijl de verkoop van kinderhelmen achter blijft.

Als reden daarvoor noemt Skihelm.nl dat ouders zich bewust zijn geworden van de gevaren tijdens het skiën en in ieder geval het goede voorbeeld richting hun kroost willen geven. Voor de kleintjes wordt dan vaak een helm op locatie gehuurd. Een belangrijk nadeel van huren is dat een helm bij een harde klap vervangen dient te worden, ook al is de schade niet zichtbaar aan de buitenkant. De skihelm kan door de harde klap beschadigd raken en daardoor niet meer voldoen aan zijn functie. In alle goedgekeurde (EN 1077) skihelmen is dit terug te vinden op het waarschuwingslabel.

Wanneer een skihelm wordt gehuurd is de staat van de helm niet duidelijk en weet men niet of deze nog voldoende bescherming kan bieden aan het hoofd van een kind. Ook de kosten voor een kinderskihelm vallen mee, vergeleken met de huurprijs. De meeste helmen zijn inmiddels verstelbaar, zodat een gekochte helm meerdere jaren mee kan.

Skihelm.nl heeft een uitgebreid assortiment aan skihelmen en kan deze uit voorraad leveren. Bij bestelling voor 15.00 worden de helmen in de regel de volgende dag bezorgd.

Website: http://www.skihelm.nl