Meneer Toine van der Linden uit Nuenen was zó blij met het zachte water dat zijn AquaCell waterontharder hem leverde, dat hij er prompt zijn zwembad mee vulde. “Deskundigen hadden het me afgeraden; zwembadsystemen zouden zijn afgesteld op ´rauw' leidingwater. Maar ik heb het tóch gedaan en ik ben er heel tevreden over. Ik gebruik veel minder chloor en ik heb absoluut geen last van algenaangroei. De tegels zijn en blijven spiegelglad.”

De meeste Nederlanders hebben geen eigen zwembad. Maar bijna allemaal kampen ze met de alledaagse problemen die hard leidingwater met zich meebrengt: kalkaanslag rond kranen, op sanitair, een wit waas op douchewanden, korsten in de waterkoker of het koffie-apparaat. Dat waren ook de primaire ergernissen van meneer Van der Linden. Aan hard water kun je iets doen, wist hij. Er zijn systemen om het kalk uit je leidingwater te verwijderen. Maar wat de medisch specialist Van der Linden vijf jaar geleden aan systemen vinden kon, maakte hem niet enthousiast: erg groot en niet volume-gestuurd. Dat wil zeggen: bij een groot verbruik konden de systemen het soms niet aan. Toen de familie Van der Linden een nieuw huis liet bouwen, zat er daarom nog geen waterontharder in de planning.

Maar kort daarna belde de broer van Toine van der Linden: “Ik heb een mooie kleine ontharder op proef laten plaatsen en die is echt fantastisch. Een AquaCell.” Toine ging kijken en was meteen verkocht. Niet alleen omdat het zo'n mooi klein apparaat is, niet alleen omdat het wel volume-gestuurd is, niet alleen omdat er geen elektriciteit aan te pas komt. “Maar mijn broer zei ook dat het zachte water zo fantastisch voor je huid bleek te zijn. Mijn kinderen en ik hebben nogal een gevoelige huid: vrij droog en snel schilferig. Dus dat leek een onverwacht extra voordeel.”

Extra omdat het de familie in eerste instantie toch te doen was om de badkamer. “Daar hoefden we nu geen kalkaanslag meer te vrezen op de natuurstenen elementen. Natuursteen mag je absoluut niet behandelen met zure oplossingen; dan raakt het beschadigd. Maar het neemt wel heel makkelijk kalk op. Kalkverwijderaars zijn allemaal gebaseerd op een zuur. Dus eigenlijk is zacht water dan de enige oplossing.”

Toine van der Linden heeft een technische knobbel. Daarom kon hij vrij makkelijk zijn AquaCell zelf plaatsen. Echt moeilijk is het ook niet; je moet alleen wel de hoofdwaterleiding durven doorzagen. Van der Linden heeft door zijn gevoel voor techniek ook oog voor de kwaliteit van het ontwerp. “Het is elegant. Een systeem als dit moet eens in de zoveel tijd met zout gespoeld worden om de weggevangen kalkdeeltjes definitief te verwijderen. Bij andere apparaten ligt het systeem stil tijdens het spoelen. Deze AquaCell blijft tijdens het spoelen gewoon doorwerken. Daarom kunnen wij de vaatwasser en de wasmachine 's nachts op goedkopere nachtstroom laten werken, zonder bang te hoeven zijn dat de waterontharder niet werkt. Wat ik ook mooi vind, is dat het apparaat geen stroom gebruikt, maar op de druk van het leidingwater werkt, zónder dat die druk merkbaar minder wordt.”

Het grappige is dat de oude kalkaanslag in de badkamer nu langzamerhand los begint te komen, sinds er zacht water langs de wanden loopt. En zacht water blijkt inderdaad een weldaad voor een gevoelige huid. “Al was het maar omdat je veel minder zeep en shampoo nodig hebt.” Toine van der Linden is alles bij elkaar méér dan tevreden. “waterontharders verkopen is niet moeilijk. Maar wat AquaCell er aan service bij doet is echt fantastisch. Het beste bewijs dat het om een serieus product gaat. Daar maak ik de familie Dijkstra een groot compliment voor.”

Website: http://www.aquacell-waterontharder.nl/cms/ervaringen/weldaad-van-zacht-water.html

Bron: EMEA Persberichten